Bozuk para yok'sa tazminat var!

Marketlerde bozuk para bulunmadığı gerekçesiyle vatandaşa para üstü verilmiyor. Hukukçular, ödenmeyen tutarlar için dava açılabileceğini ve 5 bin liraya kadar tazminat alınabileceğini söylüyor.

Ekleme: 16.02.2022 18:01:59 / Güncelleme: 16.02.2022 18:01:59 / Ekonomi
Destek için 

Ürün pazarlamak için etiketlere kuruşlu fiyatlar yazan market ve mağazalar kasada para üstü verirken fiyatları yukarı doğru yuvarlıyor.

1 kuruş, 5 ve 10 kuruş bulunmadığı gerekçesiyle vatandaşa para üstü verilmiyor.

Milyonlarca alışverişte kuruş kuruş biriken paralar, marketlerin kasasına kalıyor. Hukukçular dikkat çekmek için etikete '19.99 lira, 49.90 lira' gibi fiyatlar yazan ancak 1 kuruş para üstünü, "Bozuk para yok" bahanesiyle ödemeyen firmalara dava açılıp 5 bin liraya kadar tazminat alınabileceğini belirtiyor.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu; Para üstünü tam olarak vermeyen iş yerlerinin vatandaşı mağdur ettiğini, çok fazla vatandaşın bu konudan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

''Tüketici istismar ediliyor''

Küsuratlı etiketlerin temel nedeninin algı oluşturmak olduğunu kaydeden Ağaoğlu, "Tüketicinin aklında 9 lira kalsın diye 10 liralık ürünlere '9,90' etiket basıyorlar. Bu uygulama tüketiciyi aldatmaya yönelik. Tüketiciye kasada bozuk para olmadığını bahane edip 10 kuruş, 15 kuruş, 20 kuruş iade etmiyorlar. Bu noktada tüketici istismar ediliyor" dedi.