TMO 2021 yılı mahsulü kabuklu fındıkları peşin bedelle satışa açtı

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ofisin stoklarındaki kabuklu fındıkların, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlaması için satışa açılması uygun görüldü.

Ekleme: 16.02.2022 10:05:07 / Güncelleme: 16.02.2022 10:05:07 / Güncel
Destek için 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Tarımsal ihracatımızın en önemli kalemlerinden biri olan kabuklu fındık ihracatının kesintiye uğramaması ve piyasaların düzenlenmesi ile birlikte ülkemiz ve bölge ekonomisine katkı sağlamak için Kurumumuz stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmı satışa açılmıştır.

Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun Başmüdürlükleri Stoklarımızda bulunan 2021 yılı mahsulü 20 bin ton (17 bin ton Levant, 3 bin ton Giresun kalite) kabuklu fındıklar yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre KDV hariç olmak üzere peşin bedel mukabilinde talep toplama yöntemi ile satışa açılmış olup satış fiyatlarımız;

Levant kalite kabuklu fındıklar için 39 TL/Kg,

Giresun kalite kabuklu fındıklar için 39 TL/Kg, olarak uygulanacaktır.

Numune talep edilmesi halinde KDV dâhil 45 TL/Kg fiyattan en az 5 kg olacak şekilde karşılanacaktır.

Firmalar talep ettiği ürün miktarına karşılık gelen bedelin yüzde 10’unu TMO hesaplarına yatırdıklarına dair dekont ile birlikte 21 Şubat 2022 günü mesai bitimine kadar ürün almak istedikleri Başmüdürlüğümüze yazılı olarak müracaatta bulunacaklardır. 23 Şubat tarihinden itibaren teslimatlara başlanacaktır.

Satışlar; Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun Başmüdürlüklerince yapılacaktır.

Satışlar ile ilgili detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan iletişim bilgileri ile irtibata geçilebilecektir." (İLKHA)