Mardin'de gösteri yürüyüşü yasağı 15 gün daha uzatıldı

​​Mardin Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları yasağının 15 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Ekleme: 15.02.2022 21:05:10 / Güncelleme: 15.02.2022 21:05:10 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayan yeni varyantları sonrasında artan bulaşıcılığıyla birlikte, Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda uygulamaya geçirilen tedbirler kapsamında, salgının artış hızının önce yavaşladığı, akabinde durduğu, son günlerde ise bir düşüş eğilimine girdiği görüldü." denildi.

Açıklamada TSK tarafından yürütülen operasyonlarla ilgili olarak PKK elemanları ve sempatizanları tarafından şiddet içerikli eylemler, protesto eylemi, korsan gösteriler yapılabileceğinin değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, devam eden operasyonlar ve açlık grevi/ölüm orucu ile ilgili marjinal grupların da desteğiyle kitlesel gösteriler düzenlenerek şiddet hareketlerinin tırmandırılması ve yaygınlaştırılması için bir fırsat olarak görüleceği ve söz konusu günlerle ilgili eylem/etkinlikler düzenlenmesine yönelik sosyal medya platformlarında çağrılar yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada bazı dernek/gruplar tarafından, terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıl dönümü olması ve uygulanan infaz koşulları ile alakalı yapılan açlık grevlerine destek olmak amacıyla önümüzdeki günlerde ilimiz merkezinde açık alanlarda eylem ve etkinliklerin yapılacağı yönünde bilgiler olduğu;

Sözde tecridi protesto, açlık grevler ve ölüm oruçlarını canlı tutmak amacıyla yapılmak istenecek; yürüyüş/basın açıklaması/protesto eylemi, yol kapama vb. her türlü eylem sebebiyle, güvenlik güçleriyle vatandaşları karşı karşıya getirmeyi amaçlayan provakatif eylemlerin yaşanabileceği, vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek fiillerin meydana gelebileceği değerlendirilmektedir.

Açıklamada bu gerekçeler kapsamında Mardin sınırları içerisinde 16 Şubat saat 00.01'den itibaren 2 Mart 2022 saat 24.00’a kadar 15 günlük süreyle gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, kentte düzenlenecek olan, ticari reklamlar hariç olmak üzere, basın açıklaması, el ilanı bildiri, broşür dağıtmak, afiş, poster asmak ve açmak, meşale yakma ve taşıma, anket yapılmasının, açlık grevi, oturma eylemi, stant, imza kampanyası, çadır kurma, protesto eylemi gibi etkinliklerin, mülki idare amirinin iznine bağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Ayrıca her türlü izinli/izinsiz toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik kolluk tarafından izletilmesini, ses ve görüntü kaydının yapılarak kayıt altına alınması, karara uymayanlar ve yapılan ikazlara rağmen kararı ihlal etmeye devam edenler hakkında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü olarak değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu ile diğer ilgili kanun hükümleri kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır." uyarısında bulunuldu. (İLKHA)