HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz: Elektrik halkın sadece cebini değil canını da yakmaya başladı

Son günlerin en çok konuşulan konulardan biri olan yüksek elektrik fiyatlarına tepkiler gelmeye devam ediyor. Elektrik fiyatlarındaki fahiş artışa bir tepki de Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz’den geldi.

Ekleme: 14.02.2022 12:45:10 / Güncelleme: 14.02.2022 12:45:10 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik fiyatlarındaki artışın her kesimin canını yakmaya başladığını söyledi.

Halkın faturalarını ödeyemez hale geldiğini vurgulayan Çetiz, esnafın, yatırımcıların kepenk kapatma noktasına geldiğini kaydetti.

Elektrik faturalarındaki fahiş zammın geri çekilmemesi durumunda ekonomik çöküntünün daha da derinleşeceğini, işsizliğin artacağını ifade eden Çetiz, hükümetin ivedilikle zamları geri alıp soruna çözüm üretmesi gerektiğini belirtti.

“Elektrik sıkıntısı had safhaya ulaştı”

Elektrik faturalarındaki artışın halkın sadece cebini değil canını da yakmaya başladığına işaret eden Çetiz, “Türkiye’deki elektrik sıkıntısı gerçekten had safhaya ulaştı. Özellikle vatandaşı çok acımasız bir şekilde tehdit etmektedir. İnsanlar artık faturalarını ödeyemez hale geldi. Elektrik faturalarındaki artış iş adamlarını kara kara düşündürüyor. Yaz aylarında kışa göre çok daha fazla elektrik tüketimi yaşanmaktadır.” dedi.

“Esnaflarımız çok zor durumda”

Küçük esnafın ciddi sıkıntı yaşadığını kaydeden Çetiz, “Esnaflarımız çok zor durumda ve iş yerlerindeki dolaplarını çalıştıramaz hale geleceklerdir. Şu anda birçok esnaf, ‘Ben dolapları çalıştıramam, dondurma satamam’ diyor. Yaz aylarıyla birlikte serin gıdalar özellikle dolaplarda muhafaza edilir ve eğer o dolaplar çalışmazsa esnafın satışı imkânsız olur. Elektrik fiyatlarının yüksek olması nedeniyle özellikle küçük esnaf asla dolap çalıştıramaz.” diye konuştu.

“Önlem almazsa birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalacak”

Hükümete elektrik zamlarına ilişkin çağrıda bulunan Çetiz, şöyle devam etti: “Eğer hükümet yüksek elektrik fiyatlarına müdahale etmezse, buna karşı bir önlem almazsa birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalacak. Bu da işsizlik ordusuna yeni birilerinin katılması anlamına gelecektir. Bu durum ekonomik çöküntüyü de hızlandıracaktır. Hepimiz aynı gemideyiz ve bu durum bizi kara kara düşündürüyor. Bununla ilgili hükümetin bir an önce harekete geçip vatandaş lehine bir çözüm üretmesi lazım.”(İLKHA)