Gaziantep’te halkın Siyer Yarışması’na ilgisi artıyor

Gaziantep’te Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması’na katılan vatandaşlar, yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiklerini dile getirdiler.

Ekleme: 13.02.2022 18:05:28 / Güncelleme: 13.02.2022 18:05:28 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen umre ödüllü Siyer Yarışması’na Gaziantep halkı yoğun katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde 11'incisi düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Gaziantep'te de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin katıldığı yarışmaya her yaştan öğrencilerin de büyük bir katılım sağladığı görüldü.

Bu tür yarışmalarda en büyük ödülün Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatının okunup anlaşılması olduğuna dikkat çeken yarışmacılar,  Siyer Yarışması’nın Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını anlamak ve yaşamak için çok güzel bir çalışma olduğunu ifade ettiler.

Siyer Yarışması’nı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden yarışmacılar, yarışmanın çok güzel geçtiğini dile getirdiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışmasına katılan öğrenciler, kaybedeni olmayan yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiklerini söylediler.

 “Peygamberimizin örnekliği bizim için önemlidir”

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene düzenlenen Siyer Yarışması’na düzenli olarak katıldığını belirten Abdusselam Çakır, “Yarışmada çok güzel sorular sordular. Peygamberimizin örnekliği bizim için önemlidir. Peygamberimizin örnekliğini güzel bir şekilde insanlara tanıtmak için güzel bir sınav yapıldı, çok güzel ve yüksek bir katılım sağlandı. İnşallah herkesin katılımı ve Peygamberimizi daha iyi tanınması için bu sınavlar daha çok yapılmalıdır Allah Resul’ünü daha iyi tanımalıyız, ailelerimize de daha iyi tanıtmalıyız, yaşamalıyız ve en iyi bir şekilde hayatımıza aktarmalıyız. Allah bu sınavı yapanlardan razı olsun. Kendilerinden memnunuz, inşallah daha da güzel sınavlarla bir arada oluruz.” dedi.

“Peygamberimizin hayatını örnek almalıyız”

Yarışmanın çok güzel geçtiğini belirten Yusuf Taş, “Allah böyle sınavları yapanlardan razı olsun. Bu gibi sınavları hayatımızda daha çok olmasını isteriz. Kitaplarımızı da hem okuyup hem hayatımıza işleyip hem de ezberleyip çevremizdeki çocuklara, kardeşlerimize tavsiye etmemiz lazım. Peygamberimizin hayatını ne kadar çok öğrenirsek o kadar çok aktarmamız iyi olur. Peygamberimizin hayatını örnek alıp, öğrendiklerimizi yaşarsak güzel olur. Bu gibi sınavlara sınavdan önce insanları heveslendirmemiz lazım. Hem de kendimiz öğrenmemiz ve öğretmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

“Bu sınavı faydalı buluyorum”

Kaybedeni olmayan Siyer Yarışması'nın çok faydalı olduğunu belirten Beşir Yıldırım, “Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın her yıl düzenli olarak düzenlemiş olduğu Siyer sınavı gerçekten bize çok faydalı ve katkısı çok oluyor. Her sene düzenlenen ve ayrı bir heyecan verici olan sınav vesilesiyle biz her sene Hazreti Peygamberin hayatını bir nebze de olsa okumuş, bu konuda bilgilenmiş oluyoruz ve çok güzel oluyor. Bu sınavı faydalı buluyorum. Sınav çok güzeldi. Her yıl daha da güzel oluyor. Sorular kaliteli bir şekilde güzel aynı zamanda soruların içerisinde bizim hayatımıza yön verecek farklı açıklamalarda bulunuyordu. Bu konuda da bize çok faydası oluyor, çok güzel buldum. Sınav çok güzel geçti. İnşallah doğrularımın çok olduğunu umuyorum.” şeklinde konuştu.

“Peygamber Efendimizin hayatını örnek edinmek en güzel başarıdır”

Siyer Yarışması’nın düzenli olarak yapılmasının önemli olduğunu belirten Saadet Kırat, “Siyer Yarışması’nın devamını diliyoruz, çok güzel ve çok memnun olduk. Peygamber Efendimizin hayatını kendimize örnek edinmek en güzel başarıdır. Sınavımız güzel geçti ve herkese katılmasını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

“Peygamber Efendimizin hayatını okumak bizim için iyi bir kazançtır”

Her sene olduğu gibi bu senede Siyer Yarışması’na katıldığını söyleyen Yusuf Kandemir ise şunları dile getirdi:

“Öncelikle bu sınav düzenleyenlere çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir ortamdı, sınavda gerçekten kaliteli ve güzeldi; teşekkür ediyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını okumak bizim için gerçekten iyi bir kazançtır. Ödül fazla önemli değil. Zaten en büyük ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek, O’nun hayatını kendimize aktarmak, sünnetlerini yaşayabilmektir.”

“Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olduk”

Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini belirten Elif Nur Yılmaz, “Sınava girince ilk başta çok heyecanlandım ama sınavdayken heyecanım gitti. Sınavı kazanamamış olsak bile Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olduk ve ona tekrardan hayran kalmış olduk. Sınava ilk defa giriyorum ve sınav çok iyiydi.” değerlendirmesinde bulundu.

“Hazreti Muhammed'in Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını anlamak lazım”

Siyer Yarışması’nın çok iyi geçtiğini belirten Celal Çinkaya, “Herkese başarılar dilerim. Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını iyi kavramasını temenni ederim. Allah razı olsun, sınav iyi geçti. Kolay ve zor olan sorularda vardı. Fakat sorular çok güzeldi. Hazreti Muhammed'in Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hayatını anlamak lazım. İnsanları bu tür yarışmalara teşvik etmek lazım, teşekkür ederim.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler