Siyer Sınavı'na katılan çocuklar duygularını anlattı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 11'nci kez düzenlediği siyer yarışmasına katılan çocuklar duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Ekleme: 13.02.2022 18:05:24 / Güncelleme: 13.02.2022 18:08:58 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İstanbul'da da Avrupa Yakası'nda 27, Anadolu Yakası'nda da 10 olmak üzere toplamda 37 farklı merkezde düzenlenen siyer yarışmasına her yaştan on binlerce kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaybedeni olmayan yarışma için sınava girilecek merkezlerde hazır bulunan yarışmacılar, yoğun kalabalıklar oluşturdu.

İstanbul'un Pendik ilçesinde 6 merkezde 2 bini aşkın kişi sınava siyer yarışmasına katıldı. Özellikle çocuklar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav yerlerine akın ettiler.

Sınav sonrası İLKHA'ya konuşan çocuklar; sınavın kolay geçtiğini, asıl hedeflerinin ödül değil Hazreti Muhammed'in Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatını öğrenmek olduğunu dile getirdiler.

 

Sınava giren öğrencilerden 9 yaşında olan 4'üncü sınıf öğrencisi Ahmet Ege Gül, "Kitabı bir kere okudum, önemli yerleri not ettim, onları da birkaç kez okudum. Peygamberimiz'in hayatı çok güzeldi. Allah, O'na hep yardım ediyordu, O'na melekler göndermişti. Peygamberimiz'in hayatı çok güzeldi. Peygamber Efendimiz bir fikir alırken herkese sorardı, Hendek Savaşı'nda böyle yapmıştı. Bir kişiden (Selman-i Farisi) fikir almıştı ve hendek kazmışlardı. Bende bunu hayatımda uygulayacağım." dedi.

"Ödül kazanamasak da en azından bilgilenmiş oluyoruz"

Ecrin Şehnaz

Sınavının iyi geçtiğini belirten Ecrin Şehnaz Atmaca isimli bir çocuk ise, "Bazı zor sorular vardı, kolay sorular da vardı. Peygamberimiz'in hayatı hüzünlüydü, doğmadan önce babasını kaybetmiş. Bazı yerler mutlu, işkenceler yapıyorlardı oralarda üzüldüm. Değişik duygular içerisindeydim. Ödül kazanamasak da en azından bilgilenmiş oluyoruz." diye konuştu. 

Ayşe İkra Tok

9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Ayşe İkra Tok, "Sınavım iyi geçti, biraz heyecanlandım. İyice çalıştım, inşallah kazanacağım ama en büyük hediye Peygamber Efendimiz'in bilgilerini öğrenmemizdir. Herkese de tavsiye ederim. Onunla ilgili her şeyi öğrendim. Bu yarışmaya katıldım, herkesin de katılmasını tavsiye ederim." diye belirtti.

"Peygamberimiz'in yaptıklarını örnek almamız lazım"

Enes Akar

Sınava katılan çocuklardan Enes Akar ise, "Peygamber Efendimiz çok zor zamanlar geçirmiş, kitapta bunları okudum. Peygamberimiz'in yaptıklarını örnek almamız lazım. Katılmayan arkadaşlarım bir dahaki sınava katılsınlar çok güzel bir sınavdı." ifadelerini kullandı.

"Benim için önemli olan Peygamberimiz'in hayatıdır, ödül değildir"

Hasip Erdoğan

10 yaşındaki Hasip Erdoğan ise, "Çok iyi, güzel geçti. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Peygamber Efendimiz'in davranışlarını, özelliklerini, yaşadığı zorlukları öğrendim. Benim için önemli olan Peygamberimiz'in hayatıdır, ödül değildir." şeklinde konuştu.

Amira Alkhatip

9 yaşındaki Amira Alkhatip, "Sınavda biraz zor sorular vardı ama çok eğlendim. Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrendiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Peygamber Efendimiz'i çok seviyorum, keşke O'da burada olsaydı. Peygamber Efendimiz hakkında birçok şey öğrendim. Çocuklarının adlarını, kaç tane çocuğunun olduğunu öğrendim. Çok güzel bir yarışmaydı. Hayatımda ilk defa yarışmalara katıldım. Bundan sonra doğru sözlü olacağım, asla yalan söylemeyeceğim, namaz kılacağım, Kur'an-ı Kerim okuyacağım ve dualar edeceğim. Cennete gitmek için her şeyi yapacağım" dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler