Kayseri'de Siyer Yarışmasına katılan öğrenciler duygularını paylaştı

"O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması'na katılan çocuklar, yarışma sayesinde Peygamber Efendimizi daha iyi anladıklarını ve İslam'a daha fazla yaklaştıklarını belirtti.

Ekleme: 13.02.2022 18:05:19 / Güncelleme: 13.02.2022 18:05:19 / Güncel / Kayseri Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye'de 77 ilde 337 sınav merkezinde yüzbinlerin katılımıyla bin bir ödüllü siyer yarışması düzenlendiği illerden biri de kayseri oldu.

Kayseri Peygamber Sevdalıları Vakfı Bölge Koordinatörü İhsan Özdemir, Peygamber Sevdalıları Vakfının 2012 yılından bu yana siyer yarışması düzenlediğini hatırlatarak şunları söyledi, “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, bu kutlu seferi, siyer yarışması adı altında düzenliyor ve elhamdülillah katılım her geçen sene daha da fazlalaşıyor. Bizlerde iç Anadolu bölgesi olarak bu siyer yarışmasına 10 ilde müracaatlarımızı yaptık, kayıtlarımızı aldık, şu an da bölgemizde siyer yarışması sorunsuz bir şekilde başladı elhamdülillah. ‘O’nu Oku O’nu Yaşa’ temasıyla yaptığımız bu programımız elhamdülillah yediden yetmişe herkesi kapsadığından bizler bu hayra ortak olanlardan olmak istiyoruz ve Allahu Teâlâ bu konuda bizlere yardım ediyor elhamdülillah. Bu yarışmaya canı gönülden, gönüllü olarak destek veren bütün eğitimci kardeşlerimize, öğrenci kardeşlerimize, esnaf abilerimize, kitap temin noktası oluşturan esnaflarımıza özellikle teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Bu uğurda bütün işlerini bir kenara bırakıp bu siyer yarışmasına odaklanan kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Katılımcı kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Rabbim ecirlerini kat ve kat versin inşallah.” dedi.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek mutluluktu"

Siyer sınavına katılan sekizinci sınıf öğrencisi Kemal Polat, “İkinci kategoride ki sınava girdim. Sınavda altmış soru vardı, doksan dakika verdiler, bence zaman gayet iyiydi. Sınav soruları da bence ne zor ne de kolaydı, normal zorlukta sorulardı. Sorular beni çok fazla zorlamadı, birkaç tane soru vardı sadece beni zorlayan, birkaç tane sahabe adı vardı, onların isimlerini bilemediğim için onları boş bırakmak zorunda kaldım. Baya iyi bir çalışma, sorularla beraber Peygamber Efendimizi daha iyi anlıyoruz, dinimize daha fazla yaklaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dördüncü sınıf öğrencisi Muhammed İmat Gültekin ise , “Siyer sınavı benim için mutluluktu, herkese tavsiye ederim, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek mutluluktu. Zaten ben çok çalışmıştım siyer sınavı için, herkesin yarışmaya katılmasını isterim." ifadelerini kullandı.

Beşinci sınıf öğrencisi Muhammed Nezir Özdemir, “Kitabı birkaç kere okuyunca sınav zaten kolay geliyor.” dedi.

"Bence gayet iyi bir sınav olmuş"

Beyza Varol ise sınav çıkışı şu şekilde konuştu:

“Bence gayet iyi bir sınav olmuş, ben kitabı okudum, yaptığımı düşünüyorum, herkesin de yapabileceği bir sınavdı. Eleyici bir sınavdı. Sorularda sadece savaşlar yoktu, sosyal hayat ve davranışlarla alakalı bir sürü soru vardı ama gazveler ve seriyelerle de alakalı baya bir soru vardı. Sürekli yapılmalı böyle yarışmalar, çünkü çok şey öğrendik, birçok şeyi bildiğimizi sandığımız halde. Teşekkür ederim bu sınavı düzenleyenlere.” dedi.

Erciyes Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi öğrencisi olduğunu söyleyen Mehmet Akan ise, “Genel olarak sınavda ki yorum soruları güzeldi, bilgi soruları biraz zorladı, sınavı da belirleyen eleyici sorularda onlardı. Yorum sorularında özellikle günümüze değinme noktasında çok başarılı buldum. Vakfımızın bu sınavları sürekli bir hale getirmesini ve yaygınlaştırmasını temenni ediyorum, Rabbim muvaffak etsin.” ifadelerini kullandı.

Soruların özenle hazırlandığını ve ölçücü olduğunu söyleyen Mustafa Demir, “Kitabın hemen her yerinden soru mevcuttu. Savaşlar ve gazveler sorularda daha ağırlıklıydı, bunun haricinde sosyal hayata yönelikte, toplumsal düzene yönelik bazı sorular vardı. Süre gayet yeterli idi, fazlaydı bile. Ben çok teşekkür ediyorum Peygamber Sevdalıları Vakfına. En azından siyere yönelik bir farkındalık oluşturuyorlar. Sınava girenler belki derece elde edemezse bile bir siyer kitabı okumuş oluyor. Ben şunu savunuyorum, her sene muhakkak bir kişi bir siyer kitabı veya sahabe hayatları hakkında bir kitap bitirmelidir, bu onu dinde zihinde tutacağı muhakkak. Biz efendimiz (Aleyhissaltu vessellem) ve sahabe ikramın hayatlarını öğrenip yaşayarak dinde istikamet bulacağız. Buna da bu yarışmalar fayda sağlamış oluyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler