Midyat'ta binlerce Peygamber Sevdalısı Siyer Yarışması heyecanı yaşadı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli yapılan Siyer Yarışması Mardin'in Midyat ilçesinde 28 noktada binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekleme: 13.02.2022 17:50:24 / Güncelleme: 13.02.2022 17:50:24 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Siyer Yarışması Midyat ilçesinde de 7'den 70'e binlerce Peygamber Sevdalısının katılımıyla gerçekleştirildi.

"Bu yarışmadaki amacımız erdemli bir toplumun yetişmesidir"

Yapılan yarışma ile ilgili konuşan Yarışma Koordinatörlerinden Azim Der Başkanı Nurettin Ayyıldız, yarışmaya katılım sağlayan ve görev alan herkese teşekkürlerini sundu.

Yarışma Koordinatörlerinden Azim Der Başkanı Nurettin Ayyıldız

Ayyıldız, "Peygamber Sevdalıları olarak Midyat'ta on birincisini düzenlediğimiz Siyer Yarışmasını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Midyat'ta dört binin üzerinde başvuru olmuştur. Midyat ve kırsal mahallelerde toplamda  yirmi sekiz noktada Siyer Yarışmasını düzenlemiş bulunmaktayız . Bu yarışmadaki amacımız erdemli bir toplum yetişmesi, Hazreti Peygamberin hayatını okumak, okuduğumuzu hayatımıza tatbik etme amacındayız. Özellikle Midyat'ta bu yıl Siyer Yarışmasını yoğun bir katılımla gerçekleştirdik ve herhangi bir sorun ile de karşılaşmadık. Üç ay boyunca Siyer Yarışmasına hazırlık çalışmalarını yürüttük. Başta üye ve gönüllülerimiz olmak üzere bu sınavda emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu pazar gününde zamanından fedakârlık yaparak, kitabı okuyup sınava katılan yarışmacı kardeşlerimizi de tebrik ediyoruz. Peygamber Sevdalıları ve derneğimiz adına emeği geçen üye ve gönüllülerimizden ve katılım sağlayan herkesten Allah razı olsun, inşallah toplumda güzel bir yankı bulur." diye konuştu.

Yarışma öncesi ve sonrasında Siyer Yarışması hakkında duygularını paylaşan katılımcı ve veliler böylesi yarışmaların çok önemli olduğunu ifade etti.

Kızını ilk defa böyle bir yarışmaya katılmasını sağlayan öğrenci velilerinden Leyla İşcan, Siyer Yarışmasının önemine dikkat çekti.

"Çocuklarımızın bu yaşta dini kültürümüzü öğrenmesi için çok güzel, çok iyi bir uygulama"

İşcan, "Çocuklar açısından da çok iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum, Peygamberimizi tanıma ve İslam hakkında bilgilerini tazelemeleri ve çocuklar üzerindeki negatifliği atma açısından çok etkili uygulama oldu. Kızım sınavlara karşı biraz tedirgin ve sınavlara karşı bir önyargısı vardı. Kızım ile beraber bir haftadır yoğun bir şekilde çalışıyoruz, sağ olsun kızımın öğretmeni de sınavla ilgili öğrencilere özel dersler vererek çok yardımcı oldu. Çocuklarımızın bu yaşta dini kültürlerimizi öğrenmesi çok güzel, okulda da kesinlikle dini eğitimin verilmesinden yanayız. Baktığımızda Hristiyan kesiminin çok küçük yaşlarda çocuklarına din eğitimini vererek çocukların dinlerine bağlı bir şekilde yetişmelerini sağlıyorlar. Bizim de artık dinimizi kendi çocuklarımıza, küçük yaşlarda aşılamamızın zamanı geldiğini düşünüyorum, son zamanlarda da dinimiz olan İslam'a karşı insanlarda bir yargı oluşmuştu, inşallah yapılan bu tür uygulamalar bu yargıların son bulmasına vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Diyadin Ercan, "Çocuklarımızı sınava getirdik, inşallah hem biz hem çocuklar çok memnun kalır bu tür sınavlar bu yaştaki çocuklar için hem Peygamberimizin hayatını öğrenme açısından hem de önlerindeki sınavlara karşı iyi bir tecrübe kazanmalarını sağlıyor." dedi.

Yarışmaya katılan çocuklar: "Peygamber Efendimizi çok seviyoruz"

Yarışmaya katılan ilkokul ve ortaokul öğrencileri ise yarışma hakkında duygularını şu şekilde paylaştı:

Eray Özdemir, "Siyer yarışmasına katıldım. Kitabı aldığım ilk günden beri okuyorum, cümle altlarını çizip not çıkararak özet hazırladım. Siyer sınavına ikinci girişim. Kitapta Peygamberimizin zalimlerle yaptığı savaşlar, İslam'ı insanlara anlatırken çektiği zorlukları anlatıyor. Peygamberimizin hayatını okumak, O'nun hayatını öğrenmek çok güzel bir duygu. Herkesin bu kitabı okumasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Betül Alan, "Birçok kez girmeme rağmen çok heyecanlıyım. Evde kendim bazen de kardeşlerime bazen de okulda yapılan okuma saatlerinde okuyup not çıkararak hazırlandım. Kitapta Hazreti Peygamberimizin küçüklükten büyüklüğüne doğru hayatını anlatan çok güzel kısa özetler vardı. Kendime güvenirsem inşallah sınavda da iyi yaparım." dedi.

Mustafa Aşkın, "İlk defa giriyorum. Çok güzeldi Peygamberimizin hayatını ve bize getirdiği din-i İslam'ı anlatan bir sınavdı. Bir dahaki sınava herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Kitabı bol bol tekrar ederek ve anlayarak okudum. Sınavım güzel geçti. İnşallah herkes güzel yapmıştır." diye konuştu.

Nisanur Taşpınar, "Çok heyecanlıydım. İnşallah güzel geçmiştir. Kitabı tekrar ederek okudum kitapta Hazreti Muhammed'in hayatı anlatılıyordu." dedi.

Yılmaz Çelik, "Bugün siyer sınavına girdik bu sınav vesilesiyle Peygamberimizin hayatını öğrenmek çok güzel duygular oluşturdu. Kitabı birçok kere okudum bu yüzden inşallah yüksek bir derece yapmışımdır. Ama önemli olan yüksek bir dereceye yapmak değil, Peygamberimizin hayatını öğrenip kendi hayatımızda uygulamaya koymaktır." ifadelerini kullandı.

Zeynep Alvay, "8. sınıf öğrencisiyim, sınav biraz zordu, sınavın nasıl geçtiği hakkında fikrim yok, ama kitabı okuyup Hazreti Peygamberin hayatını öğrendiğim için çok mutluyum." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler