Yarışma vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatı okundu

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye geneli düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, sonrası Ankaralılar duygularını paylaştı.

Ekleme: 13.02.2022 17:45:21 / Güncelleme: 13.02.2022 18:11:26 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenmek için yarışmaya katılan kimi yarışmacıya göre, soruların kolay kimisine zor olduğu halde amacın hasıl olduğunu belirten Ankaralılar, Peygamber Efendimizin hayatını okuduklarını söylediler.

Siyer Yarışması sonrası duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabiri ile paylaşan Ankaralılar, yarışmada çıkan soruların genel anlamda kolay olduğunu bu sayede bir nebze de olsa Peygamber Efendimizi okuduklarını ve anlamaya çalıştıklarını dile getirdiler.  

Yarışma için Çankırı’dan Ankara’ya geldiğini belirten Ahmet Çankırılı, "Çankırı’dan geliyorum bu yarışmaya. Öncelikle sınav hakkında şunu söylemek isterim. Sorular olduğundan daha zordu. Ayırt edici özelliğe sahipti. Herkesin katılıp bilebileceği sorular yoktu. Biraz daha bilgiye ve kitap okuyanların kazanabileceği bir sınavdı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Sınavın özellikle gençlerin maneviyatı için çok iyi olduğunu dile getiren Yusuf Sezer, "Şöyle söyleyeyim gerçekten çok başarılı özellikle ahir zaman için güzel bir sınav oldu. Genç neslimizin özellikle ahir zaman gençleri fitne ve fesatlar için örnek teşkil edebilecek bir sınav. Özellikle kitabın içerisindeki bilgiler Peygamber Efendimizin hayatını örnek alabileceğimiz. Bu dönemde insanların dinsiz ve ateistleştirme gibi yeni çıkan akımlara karşı bir dönüm noktası olabilir. Peygamber Efendimizin hayatını örnek alıp yaşayarak olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.  

Bekir Beşiktaş, "Bu sınav çok beğendik. Çocuğumuzu getirdik. Benim kızım imam hatip ortaokuluna gidiyor. Orada da başarıları var. Bu sınavı da gördük. Çocuğumuzun gitmesini tercih ettik." şeklinde konuştu.

Güzel bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Erkan Kuşçu, şunları söyledi:

Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyoruz. O'nun sayesinde Peygamber'imizi daha iyi anlıyoruz. Mevcut şartlarda güzel bir hizmet. Allah İslam dinine hizmet etmeyi sürekli daim etsin inşallah. Bu tür sınavlara tabi ki halkın katılımını daha çok istiyoruz. Müslümanların akın akın gelmesini istiyoruz. Umarım gelecek yıllarda daha çok katılım olur, ki katılımın çok olduğunu da düşünüyorum.

Yarışmanın amacı Peygamberimizi öğrenmek olduğunu söyleyen Osman Taşdemir, "Sınavın organizasyonu çok güzel. Çok teşekkür ediyoruz sınavı düzenleyen ilgili kişilere. Tabi ki sınavdaki amacımız bir ödülden ziyade Resulullah Efendimizi tanımak ve hakkında bilgi sahibi olmak. Mesela ben bu yaşa kadar ben birçok bilmediğim konu vardı. Peygamber Efendimizin güzel hayatı ile ilgili birçok bilgiye ulaşabildim. Tabi ki ödülün de olması sınava ilgiyi arttırdı. Tabi asıl hedef Resulullah'ın tanınmasıydı. Bunun da gerçekleştiğini umuyorum. Tekrar ilgili kişilere teşekkür ediyorum." dedi.

Siyer Yarışması için çocuğuyla geldiğini söyleyen Nihat Dalga, güzel bir sınav olduğunu belirtti.

Üniversite öğrencisi Ayfer Yıldırımçakar, "Daha önce lise zamanında gördüm bu dersi. Benim için çok güzel oldu. Hem hatırlatma oldu. Gerçekten hayatta her şeyin dünya olmadığını anlıyorsunuz. Gerçekten üniversitedir, şudur budur derken unutabiliyoruz. Dünyevi şeylere takılıp ahireti unutabiliyoruz. O yüzden bizim için çok güzel bir hatırlatma oldu. Bu yarışmayı yapan ve destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Allah razı olsun. Rabbim her türlü yollarını açık etsin inşallah. Gençlerin git gide bu tür şeylere katılması çok güzel. Gördüğüm zaman çok mutlu oldum. İnşallah daim olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun." şeklinde konuştu.

Bu yarışmaların devamını dileyen Buket Tan, "Siyer yarışmasına katılmak istedim. Sınava girdim ve sorular kolaydı. Çalışanlar güzel sonuç alabilir. Yaparken bazı unuttuğum sorular vardı. Kendime kızdım. Bu yarışmaların devamını diliyorum. Hepimiz için daha iyi sonuçlar olur inşallah." temennisinde bulundu.  

Eğitimci Orhan Tokur, "Bu sınav güzel bir sınav. Alemlere rahmet olan Peygamberimizi tanıtmak çok önemli. Bu sınav sayesinde çocuklar bir kitap okudu. Peygamberimizi tanımaya çalıştılar. Sınavı hazırlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun herkesten." ifadelerini kullandı.

Çocuklarına örnek olmak için sınava girdiğini dile getiren Fatma Benli, şunları söyledi: "Güzel bir yarışma oldu. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Çocuklarımıza örnek olmak için girdik. Hayırlı sonuçlar olur inşallah."

"Peygamber Efendimizin ne kadar çok öğrensek o kadar çok mutlu oluyoruz." diyen Rahime Ateş, "En azından 2 sünneti olsun çocuklarımıza öğretmek bizim için bir şeref. Bu yüzden katıldım." diye konuştu.  

İlk defa bu gibi bir sınava katıldığını ve çok mutlu olduğunu dile getiren Döndü Koçpınar, "Çok mutluyum. İlk defa Siyer-i Nebi yarışmasına katıldım. Gerçekten herkese tavsiye ediyorum. Bilmemek önemli değildir. Önemli olan bu sınava katılıp Peygamber'imizi öğrenmek çok önemlidir benim için. Herkese tavsiye ediyorum. Gelip soruları görsünler. Gerçekten sorular çok basitti. Çalışmayana bile kolaydı. Teşekkür ediyorum." dedi.

Daha önceden de Siyer Yarışmasına girdiğini söyleyen İsmail Gültekin, "Bu kez kızımla birlikte gelecektim ama kızım Covid-19’a yakalandığı için gelemedi. Yalnız gelmek zorunda kaldım. Efendimizin hayatını bir daha okumuş oluyoruz. Bilgileri tazelemiş oluyoruz. Sahabelerin hayatını da detaylı öğrenmiş oluyoruz. Allah hizmetinizi daim etsin inşallah. Bir dahaki sene inşallah tekrar bir araya geleceğiz. Tekrar okuyacağız inşallah." temennisinde bulundu.

Çocuklardan Musa Öztürk, Muhammed Davut Nalbant, Abdulkadir Demir, Firdevs, Ecrin Suyıldız, Muhammed Yiğit Göçmen, Muhammed Berat Arıkan, Yiğit Çına, Feyza ve Miraç Eren, bu sınav sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını okudukları için çok mutlu olduklarını söylediler. (İLKHA)   

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler