Siyer Yarışması Siverek'te yoğun katılımla gerçekleşti

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde "O'nu oku, O'nu yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışma Siverek'te yoğun katılımla yapıldı.

Ekleme: 13.02.2022 17:15:25 / Güncelleme: 13.02.2022 17:15:25 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Peygamber Efendimiz'in hayatının okunması ve örnek alınması amacıyla geleneksel olarak her sene Siyer Yarışması düzenleniyor.

Bu sene 77 il merkezi, 260 ilçe, toplam 337 merkez ve binlerce noktada gerçekleştirilen Siyer Yarışması'na Siverek'te 5 bin kişi başvuru yaptı.

Siverek merkez 9, kırsal 8 olmak üzere toplam 17 merkezde düzenlenen yarışmada adaylar 4 kategoride yarıştı.

Siyer Yarışması ile ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Siverek Sınav Koordinatörü Mustafa Sımak, "Elhamdülillah sınavımızı yoğun katılımla gerçekleştirdik.  Yarışmayı düzenlemedeki amacımız insanlığın her geçen gün ihtiyaç duyduğu Peygamber sevgisini topluma yerleştirmektir. İnsanlar Peygamber sevgisi ile kenetlenirse o zaman en büyük anlaşmazlıklar bile kolayca çözülür. İnsanlar Peygamber Efendimiz'in hayatını bilmedikçe gerçek manada Peygamberi örnek alamaz. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu gibi yarışmalarla öncelikle çocuk, genç ve tüm insanların Peygamber Efendimizi tanımasını amaçlıyoruz. İnşallah insanlar o kutlu nebiyi örnek alarak hem bu dünyada hem de ahirette kazananlardan olur. Sınava giren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler