İstanbul'da tefeci operasyonda 4 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi

​İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca 6 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarla; çıkar amaçlı suç örgütü kurarak tefecilik yapan ve mağdurlara zorla senet imzalattığı tespit edilen 4 kişi yakalandı.

Ekleme: 12.02.2022 09:35:09 / Güncelleme: 12.02.2022 09:35:50 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri; 4 şüpheli şahsın çıkar amaçlı suç örgütü kurarak insanlara yüksek faizle para verip, zorla senet imzalattığı bilgisini aldı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde şüphelilerin İstanbul Silivri ve Çatalca bölgesinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

Operasyon için harekete geçen ekipler, Silivri ilçesinde 4, Çatalca ilçesinde 2 olmak üzere toplam 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda; aralarında örgüt liderinin de olduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Mağdurlara yönelik çok sayıda imza örneği bulundu

Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 3 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet şarjör, 32 adet 9 mm fişek, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet cep telefonu, mağdur şahıslar adına düzenlenmiş çok sayıda senet ve satış sözleşmesi, çeşitli bankalara ait dekontlar, mağdurların listesinin bulunduğu 1 adet ajanda ile küçük kağıtlara tatbik edilmiş imza örnekleri ele geçirildi.

Yakalanan 4 şüpheli şahıs, TC 220 ve 148/2 maddelerine istinaden (Tefecilik suçunu örgütlü işleme ve zorla senet imzalatma) ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar