Tarihi çarşılarda çalışmalar büyük oranda tamamlandı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, medeniyetler şehri Mardin’in tarihi dokusunu ortaya çıkartmak için başlatmış olduğu Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi’nin ikinci etap çalışmaların yüzde 70’ini tamamladı.

Ekleme: 11.02.2022 17:50:12 / Güncelleme: 11.02.2022 17:50:12 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı KUDEM Şube Müdürlüğü tarafından, merkez Artuklu ilçesi kentsel sit alanı içerisinde yer alan tarihi çarşıların canlandırılması için başlatılan Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Şanlıurfa Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanana proje kapsamında daha önce 12 çarşının cephe iyileştirme ve sokak sağlıklaştırılması yapılmıştı.

Eski Demirciler (Ayakkabıcılar), Kuyumcular, Baharatçılar, Şapkacılar, Kasaplar, Marangozlar ve Kazancılar-Yemeniciler Çarşısında olmak üzere 7 çarşıda 2'nci etap çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Cephe yenileme, derz ve sıva işleri biten, tenteneleri, geleneksel ahşap kapıları, otomatik, ahşap camekân, alüminyum kepenk, ahşap kepenk ve ahşap tabelaları takılan ve takılmaya devam eden ürünler bulunuyor. Aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yapılacak.

Yüzde 70’i bitmiş proje tamamlandığında, tarihi kente ayrı bir güzellik katacak. (İLKHA)