Rusya kripto para konusunda kararını verdi

Rusya'da hükümet, Merkez Bankası'nın yasaklanmasını talep ettiği kripto paraları, para birimi çeşidi olarak görmeye karar verdi.

Ekleme: 10.02.2022 12:58:18 / Güncelleme: 10.02.2022 12:58:18 / Dünya
Destek için 

Rus medyasına göre, Rusya Merkez Bankası ve hükümet arasında yaşanan kripto para gerilimi sona erdi.

Rusya Merkez Bankası kripto işlemlerinin ülkede tamamen yasaklanmasını isterken, hükümet ise finansal sisteme dahil etmenin daha iyi olacağına inanıyordu.

Verilen karara göre, hazırlanmaya başlayan yasa tasarısında kripto paralar "dijital finans varlığı" değil "para birimi çeşidi" olarak kabul edilecek.

600 BİN RUBLE LİMİT BELİRLENDİ

Kommersant'ta yer alan habere göre, kripto paralar sadece yasal bankacılık sistemlerinde ya da lisanslı aracı kurumlardan alınıp satılabileceğine karar verildi. Ayrıca, kripto para kullanarak 600 bin ruble (yaklaşık 8 bin dolar) ve üzerinde işlem yapan kişilerin işlem tutarlarını ilgili kurumlara beyan etmesi gerekeceği iddia edildi.

Çıkacak yasa ile, kripto para kullanılarak ticaret yapılmasının da önüne geçilmesi bekleniyor.

PUTİN YASAKLAMAYA KARŞI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez Bankasının önerdiği gibi kripto işlemlerinin ülkede yasaklanması fikrini desteklemediğini açıkladı. Putin, kripto para madenciliğinin Rusya için çok faydalı olduğunu açıklamıştı.

Eski Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev de yasaklamak yerine sisteme dahil etmenin bir yolunun bulunması gerektiğini ifade etmişti. Ortadoğu Haber