Elektrik zamlarına Diyarbakır'dan tepki

​Son zamanlarda elektrik faturalarına yansıtılan zamlara birçok il ve ilçeden sonra bir tepki de Diyarbakır'dan geldi.

Ekleme: 08.02.2022 18:40:14 / Güncelleme: 08.02.2022 18:42:50 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Elektrik başta olmak üzere doğalgaz, su ve günlük zaruri ihtiyaçlar dediğimiz temel gıda maddelerine gelen zamlar, halkı çileden çıkardı.

 

Asgari ücretin 4 bin 253 lira olarak açıklanmasından sonra özellikle elektrik faturalarına yansıyan zam oranının orantısız olduğunu belirten tüketiciler, yer yer meydanlara çıkarak yapılan zam uygulamalarına bir sınır getirilmesi hususunda yetkililere sesleniyor.

Şubat ayı içerisinde başta Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılan kitlesel protestodan sonra birçok il ve ilçede benzer tepki yürüyüşleri ve basın açıklamaları yapılıyor.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Üçkuyu TOKİ sakinleri bir araya gelerek son zamanlarda yapılan zamlara yönelik basın açıklaması yaptı.

Muhap Günay

"Yeni gelen faturamda ortalama yüzde 200 bir artış var"

Yapılan basın açıklaması sonrası site sakinlerini temsilen konuşan Muhap Günay, zamlı faturaların Pazar fiyatlarına etki ettiğini belirterek "Elektrik, su, doğalgaz, yakıt ve pazarlarda çok ciddi fiyat artışı var. Pazarda satılan ürünlerinin sorumlusu pazarcılarsa; elektrik, su, doğalgaz, yakıt ve buna benzer devlet eliyle yürütülen kurumların çalışmalarındaki olumsuzlukların sebebi pazarcılar, esnaf ve halk değildir. Bunu protesto etmek için bugün buradaydık, yarında başka bir yerde mücadelemiz devam edecektir." dedi.

Son yapılan elektrik zammına dikkat çeken Günay, "Oturduğum sitenin genelde elektrik faturası yaklaşık 2 bin 500 ile 3 bin 500 TL arası gelirdi. Dün yeni gelen fatura tutarımız 9 bin TL'nin üzerinde. Ortalama yüzde 200 bir artış var." ifadelerini kullandı.

Günay, Doğalgazı çekilmemiş ve aylık 2 bin 500 alan bir arkadaşımıza bin 600 TL elektrik faturası geliyor. Arkadaşımız 'elektrik faturamı nasıl ödeyeceğim?' diye kara kara düşünüyor. Bunun suyunu ve diğer giderlerini karşılaştırdığımız zaman yaşama şansı ne kadar olduğunu net bir şekilde görmemiz mümkün değildir." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar