Bağlar Belediyesi 30 ayrı branşta kurs açtı

​Bağlar Belediyesi, Milli Eğitim ve Halk Eğitim ile işbirliği yaparak Kur’an-ı Kerim’den aile ahlakına ve tekstilden görsel sanatlara kadar 30 ayrı başlık altında genel, mesleki, teknik ve beceri kazandırma kurslarını başlattı.

Ekleme: 08.02.2022 16:40:13 / Güncelleme: 08.02.2022 17:02:33 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Belediyeye ait 6 merkezde haftanın beş günü verilen kurslarla her yaştaki vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verilirken aynı zamanda istihdama da katkı sağlanıyor.

Kursları ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ideolojik değil, vizyon belediyeciliği ile her vatandaşın yanında olacaklarını söyledi. Beyoğlu, kurslara katılan vatandaşlar ve görev yapan eğitimcilerle görüştü. Göreve geldikten sonra üç yıldır her alanda vatandaşın yanında yer alarak ihtiyaçlarına cevap veren bir belediyecilik örneği ortaya koyduklarını anlatan Başkan Beyoğlu, bu proje sayesinde hem çocukların hem yetişkinlerin eksiklerini tamamlayarak iş gücü hayatına kazandırılacağını ifade etti.

Bağlar Belediyesi, her yıl ortalama 400 öğrencinin ücretsiz TYT-AYT dersleri alarak üniversiteye hazırlandığı ücretsiz eğitim merkezi ve binlerce öğrencinin ihtiyaçlarına cevap veren kütüphane uygulamasını başlatmıştı.

Milli Eğitim ve Halk Eğitim ile yapılan protokol çerçevesinde ilk kez başlatılan geniş kapsamlı proje ile belediyeye ait 6 merkezde haftanın her günü sabah ve öğlen seanslarından oluşmak üzere yüzlerce vatandaşın birçok alanda eğitim alması sağlanıyor.

Yetişkinler ve çocuklar için Kur’an-ı Kerim, aile ahlakı (edebi mahşerat), el sanatları, görsel sanatları,  yüzme, muhasebe finans, iş güvenliği, dikiş-nakış, zeka oyunları, bilgisayar, 10 parmak daktilo, halk oyunları, işaret dili, müzik ve müzik aletleri eğitimi, okuma-yazma, tekstil, çocuk gelişimi, aşçılık, drama ve tiyatro gibi bir çok başlık altında uygulanan kurslardaki eğitimi, alanında uzman eğitimciler veriyor.

Proje hem eğitimdeki ihtiyaçlara hem de istihdama katkı sağlıyor. Kursları başarıyla tamamlayanlar alacakları belgelerin ardında kendi iş alanlarında daha kolay iş bulma imkanı sağlarken, kurslarda eğitim veren öğreticiler ve eğitimciler de bu sayede istihdam edilmiş olacak. (İLKHA) 









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar