AFAD Rasulayn Koordinatörü Dayı: Rasulayn'ın acil ihtiyacı bebek sütü ve bebek bezi

AFAD Rasulayn Koordinatörü Erkin Dayı, Ceylanpınar Müftüsü ve Rasulayn Din Hizmetleri Koordinatörü Dr. İbrahim Hanek konuyla ilgili İLKHA’ya konuştu.

Ekleme: 08.02.2022 13:55:08 / Güncelleme: 08.02.2022 13:55:08 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Irak, Afganistan, Suriye ve daha nice şehir yokluk ve sefalet altında hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

Türkiye'den birçok yardım kuruluşunun yardım götürdüğü Suriye'nin Rasulayn kenti de bu yerlerden sadece biri.

Ceylanpınar Müftüsü ve Rasulayn Din Hizmetleri Koordinatörü Dr. İbrahim Hanek, ihtiyaç sahiplerine yardımlarının sürdüğünü belirtirken, birçok Kur'an kursu öğrencisinin de Diyanet destekli dersler aldığını belirtti.

"Çocukları da unutmayarak onların mutluluğuna ortak olmaya çalışıyoruz"

Dr. İbrahim Hanek

Hanek, "Dünyanın farklı bölgelerinde hizmet eden ve ihtiyaç sahiplerini gözeten Türkiye Diyanet Vakfı, hizmetlerine Rasulayn'da da devam etmektedir. Suriye'nin Rasulayn bölgesinde Kur’an kursu öğreticileri, ihtiyaç sahibi ailelere bizlerin aracılığıyla 200 adet soba gönderdi. Bizler de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Çocukları da unutmayarak onların mutluluğuna ortak olmaya çalışıyoruz. Bazen bir çikolata veya küçük bir oyuncak onların gününü değiştirebiliyor. Allah (azze ve celle) vakfımızdan ve vakfımıza hizmet edenlerden razı olsun. Onları dünya ve ahirette mükafatlandırsın." dedi.

"Rasulayn'da şu anda gıda, bebek bezi ve bebek sütüne aşırı bir ihtiyaç var"

AFAD Rasulayn Koordinatörü Erkin Dayı

AFAD Rasulayn Koordinatörü Erkin Dayı ise Rasulayn'da yardımların sürdüğünü ama gıda ve bebeklerin ihtiyaçları için yardımların arttırılması gerektiğini söyledi.

Dayı şunları da söyledi:

"Allah razı olsun derneklerimiz buraya her türlü yardımı ve ihtiyacı getiriyor. Bizim ricamız hayırsever derneklerimizin bebekler için süt, bebek bezi, gıda tarzı ihtiyaçları biraz daha fazla bir şekilde göndermeleri ve bu konuda biraz daha gayret göstermeleri olacak. AFAD olarak buradayız. Ülkemizi ve kurumumuzu temsilen elimizden geleni yapıyoruz. Sayın Valimiz olsun İl Müdürümüz olsun çok gayretli bir şekilde ilgileniyor ve çalışıyorlar. Onların talimatları doğrultusunda mümkün mertebe insanları mutlu etmeye ve sevindirmeye çalışıyoruz. Bu konuda sizlere ve derneklere de ihtiyacımız var. Size ve bütün derneklerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Rasulayn'da şuanda gıda, bebek bezi ve bebek sütüne aşırı bir ihtiyaç var. Mümkünse bu ihtiyaçlar üzerine yoğunlaşmak gerekiyor." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler