Hekimler greve gidiyor!

Doktorlar, TTB çağrısıyla sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştirilmesini içeren düzenlemenin TBMM'ye getirilmesi için greve gidiyor.

Ekleme: 08.02.2022 10:03:19 / Güncelleme: 08.02.2022 11:06:02 / Sağlık
Destek için 

Hekimler bugün Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) çağrısıyla sağlık çalışanlarının özlük haklarını iyileştirilmesini içeren düzenlemenin TBMM'ye getirilmesi için greve gidiyor.

TTB, "G(ö)REVDEYİZ!" adı verilen iş bırakma eylemi kapsamında, acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastaları, Covid-19 hastaları ve Covid-19 belirtileri gösteren hastaların geri çevrilmeyeceğini ve tedavilerinin yapılacağını duyurdu.

Dün bir basın toplantısıyla duyurulan eylemde, halktan acil şartlar dışında sağlık kurumlarına başvurmayarak eyleme destek verilmesi istendi.

Basın toplantısında tabip odalarının temsilcileri, “Bu G(ö)REV hepimizin sağlığı için; 8 Şubat’ta randevu almayın, hastanelere bizlerin yanında olmak için gelin” çağrısı yaptı.

Hekimlerin haklarında iyileştirme yapan düzenleme Aralık 2021'de önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bütün partilerin oylarıyla kabul edilmiş, ancak daha sonra geri çekilmişti.

TTB, 15 Aralık'ta bu durumu protesto etmek için "G(ö)REV" adını verdiği iş bırakma eylemini gerçekleştirdi. Düzenleme yapılmadığı takdirde yeniden iş bırakacağını duyurdu.

TTB, daha sonra düzenlemenin Meclis'e getirilmesi için başlattığı Beyaz Nöbet eylemini başlattı.