Adıyaman Muhtarlar Federasyonu: 150 Yataklı Hastanenin temelinin atıldığını görmek istiyoruz

​Adıyaman'ın Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan devlet hastanesinin yıkıldıktan sonra boş alanın kaderine terk edilmesine tepki gösteren Adıyaman Muhtarlar Federasyonu, yetkililere seslendi.

Ekleme: 07.02.2022 12:55:11 / Güncelleme: 07.02.2022 12:55:11 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tek başına Adıyaman’ın yükünü kaldırmadığını bundan dolayı eski devlet hastanesinin derhal yapılmasını isteyen Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, özelikle milletvekillerine seslenerek, hastanenin bir an önce yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

“O kazmanın vurulduğunu görelim, artık içimiz rahat etsin”

Hastaneyle ilgili verilen sözün bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini dile getiren Taş, “Sayın yetkililer zaman zaman bize kızabilir, alınabilirler. Belki de bazı milletvekillerimiz kırılmış olabilirler. Kırılmasınlar, alınmasınlar biz Adıyaman halkının sitemini dile getiriyoruz. Biz Adıyaman çoğunluğunun sesiyiz. Vatandaşlar ilk olarak muhtarlara sitem ediyor. Bizde o sitemleri alıp buradan yetkililere iletiyoruz. Belki sayın vekillerimiz, sayın Valimiz Adıyaman’ın ikinci basamak 150 Yataklı Devlet Hastanesine kavuşması için çaba sarf ediyor olabilirler ama bu hastanenin sürekli proje aşamasında olması bizi üzüyor. Biz hastanenin temelinin bir an önce atıldığını, hastanenin faaliyete geçtiğini görmek istiyoruz. O kazmanın vurulduğunu görelim, artık içimiz rahat etsin.” dedi.

‘Eğer hastanemizi yapmıyorsanız, sizde bu özel hastanelere ortaksınız.’

Proje aşamasının yıllardır bitmediğini dile getiren Taş, “Adıyaman’da iki tane özel hastane var. Salgın döneminde polikliniklerde hizmet vermeyince vatandaş buralara çok ciddi aparalar vermek zorunda kaldı. Vatandaşın zaten cebinde parası yok ama gitmek zorunda kalıyor. Türkiye’de Devlet hastanesi olmayan tek il Adıyaman. Söz aldık 150 yataklı ikinci basamak hastane yapılacak diye. Yıllardır hep aynı şey ‘Proje aşamasındayız.’ Artık bu projenin bitmesi gerekiyor. Bizler vatandaşın dile getirdiği sıkıntıları yetkililere ulaştırmak zorundayız. Adıyaman’daki 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetersizdir. Şanlıurfa’da iki bin, üç bin yataklı hastane var. Malatya, Kahramanmaraş aynı şekilde bir tek Adıyaman’da yok. Vatandaş özel hastaneye gidiyor 70 TL giriş ücreti ödüyor. Vatandaş burada ‘Dur’ diyor. Ve diyor ki, ‘Eğer hastanemizi yapmıyorsanız, sizde bu özel hastanelere ortaksınız.’ Bizde yetkililere sesleniyoruz. Vatandaş her zaman haklıdır. Biz de buradan yetkililere sesleniyoruz: ‘Artık size dur’ diyoruz. Bir an önce lütfen hastanemizin temelini atın. Artık bu iş sözde kalmasın icraata geçsin. Başka bir isteğimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Muhtarların sesinin duyulmamasını halka sırt dönmek olduğunun altını çizen Taş, “Biz bundan sonraki süreç için Adıyaman’ımızın bütün yaralarına parmak basacağız. Halk bize bu görevi verdi. Yetkililer bizim sesimizi duyduysa halkın sesini duydu demektir. Duymazlarsa halka sırtını döndü demektir. Bizim muhtarlıktan başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Biz kaybedersek Adıyaman kaybeder. Adıyaman kaybederse Türkiye’ye kaybeder. Bir an önce hastanemizi yapın şu an nasıl sitem ediyorsak o zaman da teşekkür edelim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar