Rusya'dan gözdağı: O füzelerle tatbikat yaptı

Batı'nın tepkilerine kulak asmayan Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Stratejik Füze Kuvvetleri’nin İvanovo bölgesinde 11 bin kilometre menzilli Yars füze sistemleri ile tatbikat yapıldığını duyurdu.

Ekleme: 07.02.2022 09:39:48 / Güncelleme: 07.02.2022 10:12:25 / Dünya
Destek için 

Ukrayna krizi nedeniyle ABD ve NATO ile karşı karşıya gelen Rusya, Batı'nın yaptırım tehditlerine kulak asmıyor.

Rusya'nın işgal edeceği öngörülen Kiev'ye ABD ve İngiltere tarafından silah sevkiyatı yapılırken, Moskova 11 bin kilometreye kadar hedefleri vurabilen Yars füzeleri ile meydan okudu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus Stratejik Füze Kuvvetleri’nin İvanovo bölgesinde düzenlediği tatbikatta askerlerin Yars füze sistemlerinin sahadaki konumlarının değiştirilmesi ile ilgili görevleri yerine getirdiği belirtildi.

“Tatbikata yaklaşık bin asker katıldı, 100’ün üzerinde teçhizat devreye alındı” denilen açıklamada şöyle devam edildi:

İvanovo'daki füze birliği Yars stratejik füze sistemlerinin özerk fırlatıcıları, muharebe devriye rotalarında görevlerini yerine getirirken sahadaki konumlarını değiştirdi.”

Bakanlık 25 Ocak'ta, İvanovo bölgesinde düzenlenecek tatbikat kapsamında devriye rotalarında Yars mobil sistemlerinin devreye alındığını açıklamıştı.

2 Şubat’ta ise Sverdlovsk bölgesinde de Yars füze taburunun saha tatbikatı gerçekleştirdiğini, askerlerin göreceli sabotajcılara karşı koyma görevlerini yerinde getirdikleri bildirilmişti.

Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri, Rusya’nın stratejik nükleer kuvvetlerinin ana bileşeni olup, olası bir saldırının nükleer caydırıcılığı için geliştirildi. Bu kuvvetlerin ana grubu olan modern Yars füze sistemleri,  nükleer başlık taşıyabilirken,11 bin kilometreye kadar mesafelerde hedefleri vurma yeteneğine sahip.