Gaziantep’te öğrenciler okullara kavuşmanın sevincini yaşadı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

Ekleme: 07.02.2022 09:35:09 / Güncelleme: 07.02.2022 09:38:05 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

21 Ocak'taki birinci dönem eğitim-öğretiminin son gününde birçok ilde olduğu gibi Gaziantep’te de öğrenciler kar yağışından dolayı karnelerini alamayan ve yarıyıl tatili ile birlikte yaklaşık 3 hafta tatil yapan öğrenciler, bugün tekrar ders başı yaptı.

Öğrenciler, 24 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatili sonrası ilk derslerine girdi. Bugün okullarında ikinci dönemin ilk gün heyecanını yaşayan öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatillerini 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de 2021 2022 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi bugün çalan ders zili ile başladı.

Gaziantep'te yaklaşık 3 haftadır kapalı olan okullarda ikinci dönemin ilk ders zilinin çalmasıyla 76 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere yaklaşık 650 bin öğrenci bugün yeniden ders başı yaptı. Sömestr tatilinin sona ermesiyle öğrenciler ve öğretmenler için ikinci dönemin ilk ders zili çaldı.

3 haftalık yarıyıl tatilinin ardından bugün çalan ilk ders zili ile ikinci eğitim-öğretim dönemi başlarken, sömestr tatili dolayısıyla okullarından ayrı kalan öğrenciler ise okullarına tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı.

Yeni dönem heyecanı yaşayan öğrenciler sınıfları doldururken, koronavirüs tedbirleri dikkate alındı. Minik öğrenciler okula velileriyle birlikte gelirken, sınıflarına giderek ders başı yaptı.

3 haftalık ara tatillerinin çok dolu geçtiğini belirten öğrenciler, okullarını ve arkadaşlarını özlediklerini ve bugün tekrar okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

İkinci dönem kendilerini yoğun bir ders programı ve sınav sürecinin beklediğini belirten öğrenciler, bu dönem derslerine daha çok çalışacaklarını ve hedefledikleri okullara gitmek için çabalayacaklarını söylediler.

Öte yandan, 31 Ocak'ta ataması yapılan 15 bin yeni öğretmen de bugünden itibaren atandıkları okullarda görevlerine başladı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler