Bakan Dönmez: Isparta'da enerjisiz şebeke kalmadı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz bir şebekemiz kalmamıştır." dedi.

Ekleme: 07.02.2022 07:20:09 / Güncelleme: 07.02.2022 08:08:30 / Güncel / Isparta Haberleri
Destek için 

3 Şubat Perşembe günü Isparta ve çevresinde yoğun kar yağışı yaşandığını, buna bağlı olarak şebekelerde buz yüküne dayalı ciddi hasarlar oluştuğunu söyleyen Bakan Dönmez, ilk etapta Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi'nin Isparta'daki acil müdahale ekiplerinin çalışmalara başladığını ancak olayın büyüklüğü karşısında çevre illerden takviye personel ve ekipman sağlandığını bildirdi.

Sahada 600'e yakın personel, 200'e aşkın iş makinesi ile çalışmaların devam ettiğini dile getiren Dönmez, "Sivas, Yozgat, Kastamonu, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Adana, Hatay, Denizli gibi birçok ilimizden buraya olaya müdahale etmek üzere teknik personel çağrıldı. Onların 7/24 durmaksızın gece gündüz çalışarak yapmış oldukları mücadele sonunda Isparta il merkezinde ve ilçe merkezlerinde an itibarıyla enerjisiz şebekemiz kalmamıştır." dedi.

Kırsaldaki çalışmaların devam ettiğini aktaran Dönmez, "İlk etapta 113 bin abonemiz bu bölgede enerjisiz kalmıştı, şu anda ekiplerimizi merkezdeki işlerini bitirir bitirmez kırsala, köylere doğru yönlendiriyoruz. İnşallah yarın (bugün), büyük oranda kırsaldaki arızaları da gidermiş olacağız" ifadelerini kullandı. (İLKHA)