Ağrı'dan Suriye'ye iki tır dolusu yardım yola çıktı

Savaş mağduru olan ihtiyaç sahibi Suriye halkı için Ağrı'da toplanan yardımlar, yapılan duanın ardından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ekleme: 06.02.2022 20:35:09 / Güncelleme: 06.02.2022 20:35:09 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Çetin kış mevsimi nedeni ile kamplarda zor şartlarda yaşayan Suriyeliler için Ağrı'da toplanan kömür, gıda ve giysilerin olduğu iki yardım tırı dualarla Ağrı'dan yola çıktı.

İHH öncülüğünde Memur-Sen, Hak-İş, Önder İmam Hatip Mezunları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Usmed Ağrı şubeleri tarafından yürütülen yardım çalışmasında 200 bin TL değerinde yardım malzemeleri toplandı.

Yardım malzemelerinin içinde bulunduğu yardım tırları yola çıkmadan önce yürütülen yardım çalışması hakkında Kağızman Caddesi üzerinde bulunan tırların önünde açıklama yapan İHH İnsani Yardım Derneği Ağrı Şube Başkanı Kerem Engin, Suriye'de kış mevsiminin çetin geçtiğini, zorlu kamp şartlarının insanları daha da zorda bıraktığını belirtti.

Kerem Engin, "Dünyanın farklı coğrafyalarında devam eden savaşlar, çatışmalar, kuraklıklar, doğal afetler, siyasi ve ekonomik problemler gibi nedenlerle milyonlarca insan çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Suriye’de bu yıl kış çok sert geçiyor. İnsanlar, kamplarda ağır kış şartlarından olumsuz etkileniyor. Soğuk hava, zorlu yaşam şartları ve hastalıklar mülteci kamplarındaki insanları daha zorlu şartlarda yaşamaya mecbur bırakıyor. Bu durumdan en fazla etkilenenler ise çocuklar, kadınlar ve yaşlılar. Her ne kadar onlar için bugüne kadar binlerce briket ev inşa etsek de hâlen çadır kamplarda yaşayan on binlerce insan kendilerine uzanacak bir el bekliyor." dedi.

Engin, "Bugün burada Ağrı İHH’nın öncülüğünde kardeş STK’larımızla beraber soğuk kış aylarında kamplarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mazlumlar için toplanmış bulunmaktayız. Suriye’deki kamplarda insanlık dramı yaşanıyor. Suriye’de etkili olan kar yağışı, Türkiye sınırına sığınan kamplardaki mültecileri etkiledi. Suriyeli mazlumlar için başlattığımız yardım kampanyamızda hayırsever Ağrı halkının ve STK'larımızın desteğiyle ilk bölümü olan 2 tır yardımı birlikte yola çıkarıyoruz inşallah. Yıllardır zor şartlar altında ve imkânsızlıklar içinde yaşamak zorunda kalan kadınları, yaşlıkları, çocukları ve kimsesizleri asla yalnız bırakmayacağız. Bugün buradan ülkemizin ve dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ve onlara umut olacağımızı bir kez daha haykırıyoruz!" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından yapılan dua ile tırlar yola çıktı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler