Isparta'ya 48 saatti elektrik verilemiyor

Isparta’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 48 saatten beri kente elektrik verilemiyor.

Ekleme: 05.02.2022 12:43:26 / Güncelleme: 05.02.2022 12:43:26 / Güncel
Destek için 

HABER MERKEZİ

Isparta'da Perşembe gününden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle kentte elektrik kesintisi Perşembe günü sabah saatlerinde başladı. Aradan 48 saat geçmesine rağmen elektriklerin ne zaman verileceği netlik kazanmadı.

“Vatandaş mağdur”

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi CK Akdeniz Elektrik AŞ'ye sosyal medyadan isyan ederek vatandaşlara yönelik hiçbir bilgilendirme yapılmadığını ve telefonlara bakılmadığını söyledi. Büyükleblebi "CK Elektrik Dağıtım hala bir ses verdiğin yok, telefonlara baktığın yok, muhtarlara bilgilendirmen yok, vatandaş mağdur" dedi.

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtımını üstlenen AEDAŞ, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarı çerçevesinde kar yağışı başlamadan önce harekete geçmiş ve “kriz masası” oluşturarak yoğun bir şekilde çalışmalarına başlandığını, bölgedeki personel sayısının 3 kat artırılırken arızalara müdahale için 55 araç ve 20 jeneratörün kritik noktalarda konumlandırıldığı bilgisini paylaştı.

“Elektrik verilemeyen abone sayısı 16 bine indirildi”

AEDAŞ, alınan tedbirlere rağmen kar yağışının tahminlerin çok üzerinde olmasının, özellikle kırsal bölgelerdeki arızalara ulaşmada sıkıntıya yol açtığını, müdahalelerde bazı gecikmelerin söz konusu olduğunu bildirdi. Açıklamada, “Kesintilerin başladığı ilk anda Isparta ili, ilçe ve köylerinde 113 bin abonemize enerji verilemezken bu sayı 16 bin aboneye kadar indirildi. Bu zorlu süreçte Ispartalı vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için var gücümüz ile çalıştığımızı bildirir, gösterdikleri anlayış için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.