Kartı olmadığı için otobüse alınmayan yolcular şoförü darp etti

Gaziantep'te toplu taşıma kartı ile HES kodu olmadan özel halk otobüsüne binmek isteyen baba ve oğul, otobüse binmelerine izin vermeyen şoförü darbederek kaldırımdan söktükleri kilit taşıyla da otobüsün ön camını kırdı.

Ekleme: 05.02.2022 11:25:08 / Güncelleme: 05.02.2022 11:25:08 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Olay, Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Abdulkadir Yiğit, kullandığı 27 H 0473 plakalı otobüs ile durakta yolcu almak için durdu. Durakta otobüse binen Mehmet Şahin (50) kendi kartını oğlu Harun Şahin (30) için de okutmak istedi.

Başka birinin kartı ile HES kodu olmadan yolcu kabul etmenin yasak olduğunu söyleyen Yiğit, Şahin'e oğlu Harun Şahin için kart okutamayacağını ve HES kodu tanımlı olmadığı için kabul edemeyeceğini belirtti. Harun Şahin, otobüs kartı olmadığı için otobüse binemedi.

Bunun üzerine ise Yiğit ile Mehmet Şahin arasında tartışma çıkarken, tartışmanın kısa süre içerisinde büyümesi ardından Şahin'in oğlu Harun Şahin'in de dahil olması ile tartışma kavgaya dönüştü.

Kavga esnasında Harun Şahin, Yiğit'e yumruk attı. Kavga diğer yolcuların da araya girmesiyle sonlandı. Otobüsten inen Harun Şahin, kaldırımdan söktüğü kilit taşını da fırlatarak otobüsün ön camını kırdı.

Yolcular durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Mehmet Şahin ve oğlu Harun Şahin ihbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri tarafından karakola götürüldü. Baba ile oğlu ifadelerini alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Yiğit, baba ile oğlu hakkında şikayetçi olduklarını ve konuyu takip edeceklerini söyledi. Tartışma ve kavga anı otobüsün güvenlik kamerasına da yansıdı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar