Malatya’da bir doktor hasta yakını tarafından darp edildi

​Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, babasını ameliyat eden uzman doktor K.G’ye saldırarak darp eden E.S, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ekleme: 04.02.2022 16:45:33 / Güncelleme: 04.02.2022 16:46:40 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Olay dün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ortopedi Uzman Doktor K.G, bir hastasını ameliyat etti. Babası ameliyat olan E.S, bilinmeyen bir nedenden dolayı Doktor K.G’ye saldırarak darp etti. Olaydan sonra gözaltına alınan E.S, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ile Başhekim Doç. Dr. Serdar Deniz Saldırıyı kınayarak tepki gösterdiler.

İl Sağlık Müdürü Bentli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan bir uzman hekimimize şiddet uygulanmıştır. Yaşadığımız salgın döneminde bile kendi canından çok hastasının sağlığını düşünen sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin kabul edilebilir hiçbir açıklaması olamaz. Hekimimiz nezdinde tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hastalarımızı ve yakınlarını, sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Hastane Başhekimi Deniz ise yaptığı yazılı açıklamada, “Amacı insanlığa hizmet olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği ve sonuna kadar mücadele edilmesi gereken bir sorundur. Dün hastanemizde görevli bir uzman hekimimize yönelik hasta yakını tarafından şiddet uygulanmıştır. Sağlık hizmeti verme ve hizmet alma kültürünün toplumsal barış anlayışıyla geliştirilmesi en önemli önceliğimizdir. Bu anlayışın tüm sağlık çalışanlarımız ve hastalarımız tarafından da tüm boyutlarıyla kabul edilmesini arzu ediyoruz.  Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve saldırıları kınıyor, bu ve benzeri durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dileğinde bulundu. (İLKHA)