Van’da öğrenciler yarıyıl tatilinde kayak keyfini yaşıyor

Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan Abalı Kayak Merkezi’ne götürülen yaklaşık bin öğrenci, yarıyıl tatilinde kayak sporu yapmanın keyfini yaşadı.

Ekleme: 03.02.2022 17:40:12 / Güncelleme: 03.02.2022 17:52:02 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kar yağışının ardından çocuklar, kaymanın keyfini yaşıyor. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Gevaş Belediyesi, karne hediyesi olarak ilçede eğitim gören yaklaşık bin öğrenciyi Abalı Kayak Merkezine götürdü.

Abalı Kayak Merkezi'nde dolaysıya eğlenen öğrencilerden bazıları hayatlarında ilk defa kayak merkezi görme olanağı buldu.  

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, okul döneminde öğrencilerin stresli ortamlarından uzaklaşılmasına yönelik karne hediyesi olarak bir festival düzenlediklerini belirtti.

Sezer, “Bu festivale 500 kişinin katılacağını düşünüyorduk ama şu an bine yakın gencimiz, çocuğumuz burada eğlenmekte, çeşitli oyunlar oynamakta, kızak keyfini yaşamaktadır. İlk kez kızağın ne olduğunu, kayağın ne olduğunu gören çocuklar var. Onların yüzlerindeki o mutluluğu görünce, belediye olarak ne kadar isabetli bir festival yaptığımızın farkında olduk. Bu bizi ziyadesiyse mutlu etti. İnşallah bu tür festivalleri arttırıp, gençlerimizi doğayla, sporla olan iletişimini, ünsiyet bağını daha fazla arttırmaya çalışacağız.” dedi.

Kayak merkezine gelen öğrenci ve veliler de yapılan etkinliğin çok güzel ve faydalı olduğunu söyleyerek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ettiler. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar