Siyonist rejim, 2 Filistinlinin daha evini yıktı

Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait 2 evi yıktı, 5 aileye de evlerinin yıkım kararına ilişkin yazı gönderdi.

Ekleme: 03.02.2022 16:03:06 / Güncelleme: 03.02.2022 16:04:18 / Dünya
Destek için 

Ramallah yakınlarındaki Deyr Nizam köyü meclisi azası Muncid et-Temimi, yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin köylerine saldırı düzenlediğini söyledi.

Temimi, İşgal askerlerinin "ruhsatsız" olduğu ve C Bölgesi'nde bulunduğu iddiasıyla köyün batısında 2 Filistinlinin evini yıktığını, 5 Filistinliye de evlerinin yıkılacağını bildirdiğini kaydetti.

- Yahudi terör çeteleri Filistinlilere ait 60 zeytin ağacını söktü

Öte yandan Filistinli Yerel Koruma ve Mücadele Komitesi Koordinatörü Fuad el-Amur, yaptığı yazılı açıklamada, Yahudi sivil terör çetelerinin El Halil'in Yatta beldesi kırsalında Filistinlilere ait 60 zeytin ağacını söktüğünü belirtti.

Amur ayrıca, Yahudi sivil terör çetelerinin bölgedeki Filistinli çobanlara da saldırdığını ancak olayda yaralanan olmadığını kaydetti.

- Oslo Antlaşması ile Batı Şeria üç bölgeye ayrılmıştı

FKÖ ile İşgalciler arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A Bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B Bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e "güvenliği" Siyonist rejim'e devredilmiş, yüzde 61'ini oluşturan "C Bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" Siyonist rejim'e bırakılmıştı.

Siyonist rejim yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla C Bölgesi'nde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin vermiyor.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisine göre, Siyonist rejim ordusu, 2021'in ocak ayından aralık ortasına kadar Batı Şeria'nın "C Bölgesi"nde ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 862 meskeni yıktı veya el koydu.