Maliye Bakanı Nebati'den döviz ve enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, nisanda enflasyonun yüzde 50'nin altında göreceklerini tahmin ettiklerini ve TL'de değer kaybı beklemediklerini belirtti.

Ekleme: 03.02.2022 15:05:11 / Güncelleme: 03.02.2022 15:05:11 / Güncel
Destek için 

Ekonomi politikasından geri dönüş olmayacağını vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, faiz artırımı olmayacağını söyledi.

Bakan Nebati "Enflasyonda yüzde 50 seviyesini göreceğimizi düşünmüyorum, umarım yanılmam. Ocak ayında yüksek enflasyon bekliyoruz ve enflasyon bu yüksek seviyeyi bir süre için devam ettirecek. Yaz aylarında toparlanma göstermeye başlayacak ve aralık ayında baz etkisiyle radikal şekilde düşecek" dedi.

TL'ye ilişkin de konuşan Nebati, "Lira geçen yıl değerini yüzde 45 civarında kaybetti, lirada daha fazla negatif gelişme beklemiyoruz. Lirada daha fazla değer kaybı beklemiyoruz. Atandığım dönemdeki döviz kuru ile bu yılın sonundaki döviz kuru arasında dengesizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.

Nebati, "19 Aralık'tan bu yana dövize önemli müdahale olmadı. Kur korumalı yeni mevduat planında toplam hacim 272 milyar lirayı aştı. Kur korumalı yeni mevduat planına 113 milyar lira döviz hesaplarından geldi. 2023 Haziran seçimlerine karan tek haneli enflasyona sahip olacağız." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA) 



Etiketler: