Bakan Nebati: "Enflasyon yüzde 50'nin altında zirve yapacak"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun nisana kadar yüzde 50'nin altında bir seviyede zirve yapmasını beklediklerini belirtti.

Ekleme: 03.02.2022 11:21:30 / Güncelleme: 03.02.2022 11:21:30 / Ekonomi
Destek için 

Bakan Nebati, Nikkei Asia'ya verdiği röportajda, Türkiye'nin önünde ciddi bir enflasyon problemi olduğunu, dünyanın geri kalanında da benzer sorunların yaşandığına dikkati çekti.

Ocaktaki enflasyonun bir süre daha seviyesini koruyacağını belirten Nebati, “Yaz aylarında toparlanma göstermeye başlayacak ve aralık ayında baz etkisine bağlı olarak radikal bir düşüş gösterecek. Enflasyonun nisana kadar yüzde 50'nin altında bir seviyede zirve yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

TL'nin geçen yıl yüzde 45 civarında değer kaybettiğini anımsatan Nebati, "TL'de daha fazla olumsuz gelişme beklemiyoruz. Dolayısıyla daha fazla değer kaybı beklemiyoruz. Benim atandığım zamanki döviz kuru ile bu yıl sonundaki döviz kuru arasında bir dengesizlik olmayacak. Özetle Türkiye'de forex oranları konusunda karamsarlık olmayacak." bilgisini paylaştı.

Nebati, geçen yıl gayri safi yurtiçi hasıla büyümesinin Orta Vadeli Program tahmininin üzerinde, yüzde 10 ila 11 arasında olmasının beklendiğine işaret ederek, "Ekonominin 2022'deki genişlemesinin Orta Vadeli Program tahmini civarında yüzde 5 olması öngörülüyor." ifadesini kullandı.