Üsküdar ilçesinde bulunan Şemsi Paşa Camii, Mimar Sinan'ın şaheserlerinden biri olarak tarihe tanıklık etmeye devam ediyor. Camii, İstanbul'un 11 yalı camisinden biri olması nedeniyle ilgi görüyor.
Mega kentin yalı camilerinden biri olan tarihi Şemsi Paşa Camiinin deniz kısmına bakan yolu genişletmek için yapılan platformun bir bölümünün zarar görmesi sonucu yol, bariyerler ile kapatılmıştı. Projenin durdurulmasının ardından geçen uzun zamandan sonra yol, hala yapılmayı bekliyor.
İBB tarafından 2017'de yapımı başlatılan proje, çalışmalar kapsamında çakılan kazıkların duvarlara zarar vermesi nedeniyle durduruldu. Durdurulan proje daha sonra Ocak 2021'de tekrar başlatıldı. 2021 yılında yapılan proje ile deniz dolgusu yapmadan, yayaların deniz yönünden geçişlerini sağlayacakları çelik konsol sistemi uygulamasına başlanıldı. Yapılan yol geçtiğimiz mayıs ayında kullanıma açıldı ancak yürüyüş platformu denizde oluşan şiddetli dalgalar nedeniyle hasar gördü.
Vatandaşlar tarihi caminin yol çalışmasının yıllardır yapılmamasına tepki gösterdi.
İsmail Dursun
"Şikayetçiyim, Allah rızası için bir şey yapan yok"
40 yıldır Üsküdar'da ikamet ettiğini belirten vatandaşlardan İsmail Dursun, "Buranın yapılmamasına karşıyım. Gösteriş olarak çeşmeleri sardılar. Bir seneden beri bir tane çivi çakmadılar. Sadece etrafını sardılar, neymiş 'Büyükşehir çeşmeleri restore ediyor.' Hiçbir alakası yok, sadece etrafını çevirdiler. 'Biz burada çeşmeleri restore ediyoruz, millete hizmet ediyoruz' diyorlar. Bunları yemezler, eskiden insanlar saftı ama şimdi insanlar akıllı. Bunları (demir bariyerler) etrafa dizmişler, güzel bir yürüme yolu olması daha iyi değil mi? Şikayetçiyim, Allah rızası için bir şey yapan yok." dedi.
Ayhan Sunta
"Üsküdar böyle olmamalıdır"
Ayhan Sunta isimli vatandaş ise, "70-80'lerden beri böyle yönetim görmedik. Hani çok iyi şeyler olacaktı, ne oldu? 2,5 seneden beri bir dikili ağaç var mı? İdareci olmak, boş vermekle olmuyor. Ben bir vatandaş olarak bile boş ver diyemiyorum. Ailede baba reistir, o koltukta oturan ise neresi ise oranın reisidir. Gezecek, görecek, bakacak; haber vererek değil. Bir vatandaş gibi giyinecek; nerede bir eksik varsa gidecek kusurları görecek, bunları yapın diyecek. Ama maalesef Türkiye'de 70 sene evvel neyse aynı düzen var. En azından hata yapıldığı zaman özür dilemek lazım, özür de yok. Bir vatandaş olarak diyorum ki; Üsküdar böyle olmamalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)