VPS Server Kiralamak İsteyenler için Öneriler

İlandır..

Ekleme: 01.02.2022 18:53:26 / Güncelleme: 01.02.2022 18:53:46 / Tanıtım
Destek için 

Web sitenizin daha yüksek performansla yönetilmesi ve kontrol edilmesi için VPS sunucularının avantajlarından faydalanabilirsiniz. Web sitenizde karşınıza çıkabilecek kapasite ile ilgili ihtiyaçlara bağlı olarak kaynak ekleme ve çıkarma yapabilirsiniz. VPS sunucu ile tüm bu süreçlerin kısa bir süre içinde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Sanal depolama sistemi olan VPS, fiziksel bir alana ihtiyaç duymaz. VPS sunucusu pek çok amaç için kullanılabilir. Bulut depolamadan daha hesaplı olan VPS ile dosyalarınızın yedeklerini oluşturabilirsiniz. Dilerseniz eş zamanlı kullanıcı ile oyun sunucusu olarak da kullanabilirsiniz. Bu sayede arkadaşlarınızla kendinize özel bir oyun ortamı oluşturabilirsiniz. Bir web siteniz yoksa Natro üzerinden kolay bir şekilde web sitesi sahibi olabilirsiniz.

VPS sunucusunda bir veritabanı barındırdığınızda; söz konusu veritabanınızı güvenli, yalıtılmış ve ölçeklenebilir bir ortamda yönetebilme şansı bulursunuz. Veritabanına erişen birden fazla eş zamanlı kullanıcının bulunduğu uygulamalar için VPS oldukça idealdir. Yeni uygulamaları test etmek için de aynı şekilde VPS kullanabilirsiniz. Kendi işletim sistemine sahip bir sunucu türü olan VPS sunucusu, yeni uygulamaları, barındırmak, test etmek ve geliştirmek için kullanılabilir. VPS, size IRC kanallarını çalıştırmaktan bir VPN oluşturarak trafiğinizi şifrelemeye kadar sayısız seçenekler sunabilir. "VPS sunucu nedir? Ne işe yarar? En iyi VPS paket özellikleri nelerdir? VPS sunucu nereden kiralanır?" gibi soruların cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

VPS Sunucu Nedir?

Türkçede "sanal özel sunucu" anlamına gelen VPS sunucu, İngilizce Virtual Private Server sözcüklerinin kısaltmasıdır. Web siteniz için tercih edebileceğiniz en popüler hizmetlerden birisidir. VPS'nin sanal olarak anılmasının sebebi fiziksel bir ana sunucunu bölümlere ayrılmasıdır. Sunucu üzerinden birden fazla kullanıcı için sanallaştırma teknolojisi sayesinde özel kaynak sağlanır. Tüm bir sunucu kiralamaktan daha küçük ölçekli ve daha ucuz olan VPS, daha güvenli ve stabil bir çözüm olarak karşınıza çıkabilir. Ayrıca birden fazla web sitesini tek bir sanal sunucu üzerinde barındırabilir.

Genellikle VPS bütün bir sunucuya ihtiyacı olmayan ve orta derece trafiğe sahip web sitesi sahipleri tarafından tercih edilir. Esnek bir yapıya sahiptir. VPS birden fazla farklı çözümler sunar. Natro sizin için farklı planlar oluşturarak, işletmenizin ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlar. Daha çok kaynağa ihtiyaç duyduğunuzda sıkıntısız bir şekilde ölçeklendirme sunar. Sanal olan bölümler tam olarak yalıtılır. Her bir kullanıcı fiziksel sunucuyu paylaşır ve kullanıcıların kendine özel, bant genişliği, belleği ve depolama alanı bulunur. VPS sunucusunun kaynakları web sitesinin trafiği arttıkça özelleştirilebilir. Donanımsal kaynaklarının artırılmasının yanında özel güvenlik önlemleri için güvenlik protokolleri de aktif edilebilir.

VPS Server Ne İşe Yarar?

Online hizmetlerin ve web sitelerin yaygın olarak geliştiği teknoloji dünyasında VPS sunucular adını sıklıkla duyurarak kullanıcılara büyük avantajlar sağlar. Sunucu denilen şey web sitenizi yayınlamak için ihtiyaç duyduğu bütün veritabanları ve dosyaları depolayan bir bilgisayardır. Online ziyaretçilerden biri web sitenizi açmak istediğinde, sunucunuza tarayıcılar bir talep gönderir. Sonrasında İnternet aracılığı ile gerekli dosyaları transfer eder. Fiziksel bir sunucuyu taklit eden VPS, sanal sunucu sağlar. VPS sunucu sıklıkla web sitesi barındırma alanı olarak kullanılır. VPS server üzerine web sitesine ait dosyalar yüklenir. Web sunucu yazılımı, veritabanı yönetim yazılımı, cPanel gibi gerekli olan tüm araçlar aktif hale getirilir. Bu sayede VPS bant genişliği ölçüsünde hizmet verir.

VPS ile çok daha düşük bir maliyetle tıpkı özel bir sunucu kiralamışsınız gibi root erişimine sahip olabilirsiniz. Sanal sunucu hizmetinin çalıştırarak garantili kaynaklarla web sitenizi güvenli bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Sanal sunucular kendi üzerinde bir işletim sistemi ile sunulur. Bu sayede istenilen programlar yüklenebilir ve mobil üzerinde çalışan programların veritabanı olarak da kullanılabilir. İnternet olan her ortamda verilere kolayca erişim sağlanabilir. Oyun severler; oyun sunucusunu kendi kullanmak isterlerse, rahatlıkla VPS kiralayabilir. Natro, sağladığı imkanlar ile arkadaş gruplarına özel oyun ortamı sunarak belirli sayıda eş zamanlı oyuncuya izin verebilir. Oyun tutkunları, farklı ortak sunuculara bağımlı kalmaz. VPS sunucu, sürekli artan oyun dosyalarının, film arşivlerinin, müzik arşivlerinin, şirket dosyalarının, fotoğraf albümlerinin depolama alanı olarak kullanılabilir. VPS üzerinde önemli verilerin veritabanları da saklanabilir. Sanal sunucuların bir büyük avantajı da depolama dışında veri yedekleme amacıyla da kullanılabilmesidir.

VPS Sunucu Nereden Kiralanmalı?

Web siteniz ziyaretçilerinize hızlı hizmet verebilmek ve artan trafiği yönetebilmeniz için iyi bir performans gösterebilmelidir. VPS web siteleri için uygun web barındırma çözümüdür. Yeni bir web sitesi kurmak ya da var olan web sitesini büyütmek isteyenler sanal sunucu kiralayabilirler. VPS sunucu size garanti kaynaklar sağlar ve bu sayede kendi sunucunuzu çalıştırmadan tam kontrol sahibi olabilirsiniz. Yüksek ve orta trafiğe sahip e-ticaret ve ağır kaynak kullanan web siteleri için VPS sunucusu iyi bir çözümdür. Hızlı bir şekilde büyüme bekleyen web siteleri hizmetin stabil olmasından da faydalanabilir.

Bu notada oldukça uygun fiyatlı VPS sunucu hizmetini Natro firması üzerinden kiralayabilirsiniz. Natro, VPS hizmeti ile birlikte size yüksek verimlilik sağlayan seçenekler sunar. VPS sunucuyu kiralayarak istediğiniz gibi ölçekleyebilir ve yönetebilirsiniz. Yüksek kaynak ve trafik çözümü sunan bir VPS sunucusu ile yazılım, uygulama ve işletim sistemi testleri yapılabilir. Bulut tabanlı depolama ve yedekleme için kullanabilir. Sanal sunucu ile web tabanlı uygulamalar çalıştırılabilir. İhtiyaçlarınıza en iyi çözümler sunan güvenilir firmalardan kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Karşınıza çıkan sorunlara kısa sürede en iyi çözümler sunan VPS sunucu kiralama firmalarını tercih etmelisiniz.

En İyi VPS Sunucu Paketi Özellikleri

VPS Cloud server, VDS server, dedicated server, enterprise server gibi farklı sunucu seçenekleri bulunur. Kendi işletim sistemine sahip olan VPS, her ihtiyaca cevap veren üstün sunucu altyapısına sahiptir. Müşteri paneli üzerinden veya API ile yeniden başlatma, yeniden kurulum, IP KVM, yedekleme gibi işlemler tam kontrol ile gerçekleştirebilir. Karşınıza çıkabilecek donanım ile ilgili muhtemel arızaları en kısa sürede ücretsiz olarak garantili donanım ile yenilebilir.

VPS sunucu hizmetine ödediğinizin tam karşılığını alabileceğiniz bant genişliği olan gerçek 100Mbit bant genişliğine sahiptir. Uzun süreli kesintilerin işinizi etkilememesi için yedekli network altyapısı bulunur. %99.80 Donanım Uptime garantisi ve Standart SLA kapsamında %99.99 Network Uptime garantisi bulunur. DDoS koruma, yeniden kurulum, kontrol paneli, servis izleme gibi hizmetler ücretsiz olarak sunulur. Son teknolojik donanımlar kullanılarak sunucu performansı en üst düzeye çıkarılır.

Yönetimdeki temel konular ve sunucu yapılandırma gibi konularda destek uzmanları size hizmet verir. Siparişinizin ardından sunucunuz 30-90 dakika içerisinde teslim edilir. Dilerseniz süreci müşteri paneli üzerinden izleyebilirsiniz. Kolay yönetim paneli sayesinde tam kontrol sağlayabilirsiniz.

VPS Server Nereden Kiralanmalı?

VPS server kiralama; domain, hosting, SSL seçeneklerini Natro adresinden gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada bulunan ''sunucu'' sekmesinden size özel sunulan VPS sunucu seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz çözüme karar veremezseniz telefon, mail ya da canlı destek kanallarından ulaşım sağlayabilirsiniz. Sanal sunucu ile ilgili aklınıza takılan sorulara Natro'nun uzman ekibinden destek alarak sizin için en uygun seçeneğe karar verebilirsiniz.

Kullanım amacınıza göre farklı seçenekler sunarak kiralama sonrasından uzman ekip size kurulum ile ilgili destek olmaktadır. VPS sunucu ile iş takip, FTP, network izleme, sesli veya görüntülü yayın, bir e-posta ya da VPN (Virtual Private Network) sunucu haline gelebilir. Kullanım amacınızı doğru belirlemek ve sizin için en uygun pakete sahip olmak için hemen Natro.com adresini ziyaret edebilirsiniz.