​Ankaralılar temel ihtiyaçlara fiyat düzenlemesi istiyor

​Ankara halkı, döviz gerekçesiyle artan fiyatlar ile, elektrik ve doğal gaz zamları nedeniyle geçinmekte büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, daha iyi bir yaşam temennisinde bulundular.

Ekleme: 01.02.2022 17:25:13 / Güncelleme: 01.02.2022 17:45:07 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Döviz gerekçesiyle artan fiyatlar başta olmak üzere elektrik ve doğal gaz zamları halkın tepkisi çekmeye devam ediyor.

İLKHA mikrofonlarına konuşan Ankaralılar, dövizdeki düşüşe rağmen bir çok üründeki fahiş fiyatın sürdüğünü ifade ederek yetkililerin buna karşı yetersiz kaldığını belirtti.

Hayat pahalılığından şikayetçi olduğunu söyleyen Serkan Ceylan, "Gidişattan hiç memnun değiliz. Ekmeğe dürbünle bakar hale geldik. Ben ekonomist değilim, üniversite mezunu da değilim o kadar bilgim yok ama bu kadar da olmaz." dedi.

"Ekonomi kötüye gidiyor gibi gözüküyor ama Türkiye'de üretim artıyor"

Büyümek için sıkıtı çekilmesi gerektiğini bundan dolayı da yaşanan ekonomik krizin normal olduğunu söyleyen Enes Kılıç, "Ekonomi bence kötüye gidiyor gibi gözüküyor ama Türkiye'de üretim de artıyor. Buna da bakmak lazım. Alım gücü düşüyor. Bunu sadece iktidara bağlamıyorum aslında. Gelişen ülkelerde, mesela Almanya dünyada en çok ihracat yapan ülkelerden bir tanesi. Onlar da çok borca girdi zamanında. Onlar da zamanında yükselmek için belli bedeller ödedi. Biz de şu an bir bedel ödüyoruz. Şu an durumumuzun iyi olduğunu düşünmüyorum. Benim de şu an durumumda çok iyi değil. Ama büyümek için bazı şeylerin yapılması lazım. İnşallah politika değişir ve daha iyi şekilde büyürüz." görüşünde bulundu.

Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Gencay Aydın, "Yıllardan beri Ankara'dayım. Sokaklardayım çay satıyorum. Cumhurbaşkanımız dünya lideri bu konuda hemfikiriz. Ne gerekiyorsa yapıyor. Allah bin kere razı olsun. Şimdi Cumhurbaşkanımız çıkıyor iş adamlarına kızıyor. Enflasyonu, yağı, salçayı, ıvırı zıvırı düşürün, diyor. Bende burada, sokaktan Cumhurbaşkanına sesleniyorum; doğal gazı ve elektriği düşür, ıvırı zıvırı düşür, ondan sonra zaten her şey düşer. Öncülük yap arkadan gelen olur. Adam, çay içecek param yok, diyor. Simit olmuş 3 lira. Yakında 5 lira olacak. Savaşa girsek demek ki bu kadar zam olmaz ya. Dolar 18 liradan 13 liraya düşüyor doğal gaza iki katı zam geliyor. Sayın Cumhurbaşkanım, millet evlenemiyor. Bu millet ne diyor: 'Dik dur eğilme bu millet seninle' Bu laf hiçbir ülkede dünya tarihinde söylenmemiş bir laf. Ne mutlu sana. Bu geminin içinde birlikteyiz. Bu gemi batarsa hepimiz batarız." diye konuştu.

İlerlemiş yaşına rağmen esnaf olduğunu dile getiren Emin Ertekin, emeklilere de kapsamlı bir zam yapılmasını istedi.

"Maaşlarımız yetersiz"

Emekli öğretmen olduğunu ancak buna rağmen maaşının yetmediğini savunan Menekşe Aydoğdu,  hayat pahalılığına dikkat çekerek zamların indirmesini istedi.

Kendisiyle birlikte eşinin de çalıştığını belirten Nergis Şahin ise buna rağmen geçinmekte zorluk yaşadıklarını ifade ederek, "O yüzden asgari ücret ile yaşamaya çalışan insanlara sabır diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler