Biden'dan Taliban'a çağrı!

ABD Başkanı Joe Biden, 2 yıl önce Afganistan’da Taliban tarafından kaçırıldığı iddia edilen eski ABD askeri Mark Frerichs'in serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Ekleme: 31.01.2022 21:59:20 / Güncelleme: 31.01.2022 21:59:20 / Dünya
Destek için 

Biden, açıklamasında  şu ifadeleri kullandı:

"Amerikalıların veya herhangi bir masum sivilin güvenliğini tehdit etmek hiçbir zaman kabul edilemez. Rehin almak ise ayrıca bir zalimlik ve korkaklık eylemidir. Taliban, meşruiyet emellerinin dikkate alınmasını beklemeden önce Mark'ı derhal serbest bırakmalıdır. Bu, pazarlık konusu olamaz. Taliban ile her görüşmede, Mark'ın davasını gündeme getirdik ve Taliban'a bir ABD vatandaşını rehin tutarken aradığı meşruiyet düşüncelerinin imkansız olduğu konusunda net olduk."

Biden, Frerich’in serbest bırakılmasının, pazarlık konusu olmadığını söyleyerek, "Taliban liderliğine şu net mesaj göndermeye devam edeceğiz; Mark'ı derhal ve güvenli şekilde serbest bırakın ve rehin alma uygulamaların son verin." dedi.

20 yıl boyunca Afganistan'da sayısız sivil katliamı gerçekleştiren ABD, askerlerin çekilme sürecinde de sivilleri hedef almış 7'si çocuk 10 sivili katletmişti.