Suriyeli mülteciler zorla geri gönderiliyor iddiası!

İstanbul’da bazı ilçelerde kimlik kontrolü yapan polisler Suriyeli gençleri gözaltına alarak sınır dışı ettiği iddia edildi.

Ekleme: 31.01.2022 14:16:24 / Güncelleme: 31.01.2022 14:55:23 / Güncel
Destek için 

Son günlerde İstanbul'un Küçükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt gibi bazı ilçelerinde kimlik kontrolü yapan polislerin Suriyeli gençleri gerekçe göstermeden sınır dışı ettiği öne sürüldü. Geri gönderme merkezlerinde 10 gün bekletilen Suriyeli mültecilerin daha sonra Azez’e gönderildiği ifade edildi.

Haksözhaber’de yer alan iddialara göre, şimdiye kadar sayıları 150’yi bulduğu öğrenilen Suriyeli mülteci gençlerin çoğunluğunun İstanbul’da ikametlerinin olduğu belirtildi. Geri gönderilenlerin bir kısmının ise çalışma iznine de sahip olduğu kaydedildi. İddialara göre geri gönderilenler arasında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu ifade edildi.

Baskı ile imzalatıldı iddiası

Aileleri İstanbul’da ikamet eden gençlere geri gönderme merkezlerinde baskı yapılarak geri dönmeyi kendilerinin istediğine dair beyan imzalatıldığı öne sürüldü. Azez’deki Babu’s-Selam Sınır Kapısında çektikleri videolarla yaşadıkları hukuksuzluğu dile getirmeye çalışan Suriyeli gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep etti.

Öte yandan Doğruhaber Gazetesinin ulaştığı mülteci hakları savunucuları ise kendilerine böyle bir bildirimin gelmediği ve konu hakkında araştırma yapacaklarını belirttiler.