İki aileye, kendi evlerini yıktırdılar

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli iki aile, Siyonist rejimin dayattığı yıkım ücretini ödeyemeyecekleri için sahip oldukları evleri kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldı.

Ekleme: 31.01.2022 14:00:18 / Güncelleme: 31.01.2022 14:02:01 / Dünya
Destek için 

Siyonist rejim, Doğu Kudüs’ün güneyinde yer alan Cebel el-Mukebbir Mahallesi'ndeki Şukeyrat ailelerine, birkaç gün önce evlerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılacağını bildirdi.

İki kardeş Mahmud ile Davud Şukeyrat, yıkımın Siyonist rejime bağlı belediye ekiplerince gerçekleştirilmesi halinde ödenmesi gereken binlerce dolarlık bedeli karşılama imkânı olmadığı için sahip oldukları evleri, elleriyle yıkmak zorunda kaldı.

Kardeşlerin kuzeni Arafat Şukeyrat yaptığı açıklamada, iki evin 2012’de inşa edildiğini ve her birinin ortalama 80 metrekare olduğunu belirterek, iki evde toplam 13 kişi yaşadığını kaydetti.

Şukeyrat, iki kardeşin yıkıma itiraz ettiklerini ancak İşgalcilerin bunu reddettiğini ve bir gün içinde evi yıkıma hazır hale getirmek zorunda kaldıklarına vurgu yaptı.

Kuzen Şukeyrat, Siyonist işgalcilerin bu yıkımlarla Kudüs’ü ve Cebel el-Mukebbir’i Filistinlilerden boşaltmak istediğini kaydetti.

Siyonist rejim, Kudüs'ü yahudileştirmek için, hem Filistinlilerin evlerini gayrimeşru gerekçelerle yıkıyor, hem de yıkım masraflarını evi yıkılan kişilerden tahsil ediyor.