15 Bin öğretmen ataması yapıldı!

Yeni atamalarla "eğitim ordusunu" daha da güçlendireceklerini belirten Erdoğan, AK Parti döneminde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesindeki artışa da dikkat çekti.

Ekleme: 31.01.2022 13:02:16 / Güncelleme: 31.01.2022 13:49:31 / Eğitim
Destek için 

15 Bir öğretmen atama programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına işaret ederek, "Çocuklarımızın okul ortamından uzaklaşmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz." dedi.

Yeni atamalarla "eğitim ordusunu" daha da güçlendireceklerini belirten Erdoğan, AK Parti döneminde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesindeki artışa da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Yapılacak kura çekimiyle 15 bin genç kardeşimiz öğretmenlik mesleğine ilk adımını atacak. Atamasını gerçekleştireceğimiz her bir öğretmenimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bugün ataması yapılacak 15 bin yeni öğretmenimizin katımıyla eğitim-öğretim ordumuzu daha da güçlendireceğiz.

Evlatlarımızın eğitimlerinin kesintiye uğramaması konusundaki kararlılığımızı ifade ediyoruz. Öğretmenler ile öğrencilerin ayrı kalmaması için her türlü çabayı gösteriyoruz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ilk dönemini salgına rağmen son derece başarılı bir şekilde tamamladık.

Yüz yüze eğitime devam!

Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından takdir ile karşılandığını görüyoruz. Sizlerin çabalarıyla da ikinci dönemi de kesintisiz şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum.

Son 100 yılın en ciddi krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde elbette bazı sıkıntılar, zorluklar ve engellemelerle karşılaştık. Kimi çevrelerin haksız, mesnetsiz, abartılı eleştirilerine maruz kaldık. Hayal mahsülü bilgilerle sosyal medyayı da kullanarak insanımızı yanlış yönlendirmenin peşinde oldular.