Millet ittfak’ından çatlak sesleri!

CHP ile İYİ Parti arasında çatlak büyüyor. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, "Biz olmasak CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan? 20 yıllık AKP galibiyet serisi bizimle bozuldu" dedi.

Ekleme: 31.01.2022 11:01:03 / Güncelleme: 31.01.2022 11:25:25 / Güncel
Destek için 

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bu ülkeye demokrasi gelecekse yolu Diyarbakır'dan geçer" demesini eleştirmiş ardından bir başla İYİ Partili İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, ittifak ortaklarının belediyelerini eleştirerek "CHP'yle ittifak kurmaya mecbur değiliz" demişti. Tüm bu gelişmeler Millet İttifakı'nın iki ortağının arasında bir sorun olup olmadığına dair spekülasyona yol açmıştı.

20 yıllık Ak Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu!

Tartışmalar devam ederken İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan yeni açıklama geldi. Halk TV'den İpek Özbey'e konuşan Ağıralioğlu, "Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu" dedi.

"Bizim ittifakımızın gücü aynileşmek ve benzemek değil, özgünlüğümüzü ve hassasiyetlerimizi koruyarak farklılıklarımızın zenginliğini memleket için seçenek zenginliğine dönüştürmek" açıklamasında bulunan Ağıralioğlu şöyle konuştu:

"MHP ve AK Parti arasındaki gibi herkesin tek renk ve ses olmasını doğru bulmuyoruz. Bunun demokrasimizi ve memleketimizi renksiz bir hale dönüştürdüğünü düşünüyoruz. Ayrıca biz bu farklılıklarımız yüzünden AK Parti ve MHP'den oy alabiliyor ve iktidar ümidini kuvvetlendiren tarafı temsil ediyoruz. Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu."

"Sağ seçmen maalesef kızınca sola oy vermiyor. Sol kızınca sağa verebiliyor" diye konuşan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, "Bir büyük satranç. Herkes ve her şey devrede. Demokrasimiz, cumhuriyetimiz, devletimiz, milletimiz bir bütün olarak ayakta kalmalı. Bütün siyasi güç ve hesap aktörleri hem ulusal hem uluslararası aktörler. Türkiye'nin bence en mühim seçimi bu yaşayacağımız" dedi.