Elektrik faturalarının yüksek gelmesine farklı şekillerde tepkiler sürüyor

​Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamada, 2022 için belirlenen elektrik tarifelerinin Resmî Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından gelen faturalar vatandaşın isyan etmesine neden oldu.

Ekleme: 30.01.2022 16:20:11 / Güncelleme: 30.01.2022 16:40:39 / Ekonomi / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan yeni yılda uygulanacak kademeli elektrik tarifesi açıklamasının ardından mesken aboneleri için aylık 150 kilovata kadar olan tüketim miktarı 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş olarak uygulanması tepkilere neden olmaya devam ediyor.

Ocak 2022 faturalarının gelmeye başlamasının ardından sosyal medya üzerinden faturalarını paylaşarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar uygulamanın geri çekilmesini istedi.

Hasta çocuğunun yaşamını sürdürebilmesi için elektriği sürekli kullanmak zorunda olduğunu belirten Mehmet Koparal, Ocak 2022 faturasının 796 TL gelmesine tepki göstererek, “Değerli dostlar kızım SMA haftası dört cihaza bağlı 150 kilovat geçene yüksek fiyat uygulayacağız dediler. Kızımın hayatta kalması için elektrikle çalışan cihazlardı onu da çok gördüler gerisini siz düşünün lütfen paylaşın. Zaten işler göz önünde ne yapacağımı bilmiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun.” İfadelerini kullandı.

İş yerine 7090 TL. elektrik faturası gelen esnaf elektrik kurumuna tepki göstermek için iş yerinin önüne astığı pankarta, “AKEDAŞ hırsızdır, zulme sesiz kalan da hırsızdır.” yazarak tepki gösterdi.

Elektrik faturasının çok yüksek gelmesini kabul edemeyeceğini belirten vatandaşlardan Abdurrahman Güven, “Evim 2+1 elektrik faturam 725 lira, kimsenin beni haraca bağlamaya hakkı olamaz.” Şeklinde tepkisini sosyal medyada dile getirdi. (İLKHA)