Van'da 2 kişinin öldürüldüğü olayın zanlısı: Öldürmek için uzun zaman plan yaptım

Van'ın İpekyolu ilçesinde eşi Zeynep Şengüler ve Veysi Coşkun'u tabanca ile vurarak öldürme şüphesi ile gözaltına alınan Mehmet Veysi Şengüler ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını düşündüğünü ve cinayet için plan yaptığını söylediği öğrenildi.

Ekleme: 30.01.2022 14:40:08 / Güncelleme: 30.01.2022 16:54:18 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Olay, dün saat 14.30 sıralarında, Vali Mithatbey Mahallesi Defterdarlık Caddesi'nde meydana geldi.

Araçta vurulmuş bir erkek cesedi ve aracın 30 metre yakınında ağır yaralı olarak yerde yatan bir kadın ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans ekipleri sevk edildi.

 

Cansız bedenin Veysel Coşkun'a (65) ait olduğu belirlenirken yaklaşık 30 metre uzaklıkta ise Zeynep Şengüler (47) yaralı olarak bulundu. Zeynep Şengüler de kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti.

Olay yeri çevresinde inceleme başlatan polis ekipleri çok geçmeden cinayet şüphelisi olarak Zeynep Şengüler'in eşi Mehmet Veysi Şengüler'i tabanca ile yakalayarak gözaltına aldı.

Zeynep Şengüler ile Veysel Coşkun'un cenazeleri otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Dün gece otopsi işlemleri tamamlanan Veysel Coşkun'un cenazesi Tuşba ilçesine bağlı Köyrüköy Mahallesi'nde toprağa verilirken Zeynep Şengüler'in cenazesinin ise memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine gönderileceği belirtildi.

"Veysel Coşkun'u öldürdükten sonra kulağını kestim"

Gözaltına alınan Mehmet Veysi Şengüler, ilk ifadesinde, eşi Zeynep Şengüler'in kendisini aldattığını düşündüğünü belirtti.

Şengüler "Uzun zaman öldürmek için plan yaptım. Ruhsatsız silah aldım. Eşimin adına sahte sosyal medya hesabı oluşturdum, sonrasında da adamı takip ettim. Veysel Coşkun'u öldürdükten sonra da kulağını kestim" dediği öğrenildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar