Bitlisli çocuklar kumbaralarındaki parayı İdlib'e bağışladı

Savaş nedeniyle ülkelerinde esaret hayatını yaşayan İdlib'teki çocukların, ağır kış şartlarında yaşadıkları çadırda yansıyan görüntüleri yürekleri burktu. Türkiye'deki çocuklar, Suriye'deki kardeşlerini unutmadı.

Ekleme: 30.01.2022 13:05:08 / Güncelleme: 30.01.2022 14:06:40 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

2011'de Suriye'de başlayan ve hâlâ devam eden savaşın en büyük mağduru çocuklar ve kadınlar oldu. Milyonlarca Suriyeli ülkesini terk ederken, bir milyondan fazla kişi hayatını kaybetti. Savaşın bitmediği, acıların dinmediği ülkede, ağır kış şartlarından dolayı on binlerce çocuk donma tehlikesiyle karşı karşıya.

 

Suriye'nin İdlib kentinde çadırda yaşayan kadın, çocuk ve yaşlılar hayatta tutunmanın mücadelesini veriyor. Açlık ve soğuklukla boğuşan çocukların yansıyan görüntüleri yürekleri burkarken, hayır kurumları İdlib'e yardım için harekette geçti.

Umut Kervanı'nın başlatmış olduğu "Çocuklar Üşümesin, Kışları Bahara Çevirelim" çağrısına duyarsız kalmayan Bitlisli minik çocuklar, kumbaralarında topladıkları harçlıklarını İdlibli kardeşleriyle paylaştı.

Kumbaralarında biriktirdikleri paraları İdlib'e ulaştırmak üzere Umut Kervanı Bitlis temsilciliğine teslim eden minik çocuklar, çadırda soğukta titreyen yaşıtlarının kendilerini çok etkilediklerini söylediler.

Minik çocukların, kumbaralarındaki harçlıklarını İdlib'e bağışlamak için gösterdiği duyarlılığın kendilerini duygulandırdığını dile getiren Umut Kervanı Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, başlattıkları kampanyaya herkesi destek veremeye davet etti.

Elban, "Umut Kervanı olarak, İdlib'te soğuktan zorluk yaşayan kardeşlerimize yardım kampanyası düzenlemiş olduk. Minik kardeşlerimiz, kumbaradaki paralarını İdlib'e ulaştırmamız için vakfımıza teslim ettiler. Televizyonda, İdlib'te yaşananları görünce çok etkilenmişler. Sıcak yürekli minik kardeşlerimizin bu duyarlılığı bizleri hem duygulandırdı hem sevindirdi. Çocuklarımızın bu duyarlılıkla büyümeleri, gelecek adına umut verici. Rabbim ömürlerini bereketli, amellerini salih kılsın. Halkımızdan da bu duyarlılığı bekliyoruz. Az çok demeden, kimin elinde ne gelirse, İdlib başta olmak üzere ümmet coğrafyasındaki mazlumlara yardım elini uzatmalarını istiyoruz." çağrısında bulundu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar