Adana'da "Ekonomik Krizlere İslami Çözümler Toplantısı" düzenlendi

Köklü Değişim Adana'da ekonomik problemlerin sebepleri ve çözümlerinin konuşulduğu "Ekonomik Krizlere İslami Çözümler Toplantısı" düzenledi.

Ekleme: 30.01.2022 10:25:09 / Güncelleme: 30.01.2022 10:28:12 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Toplumda var olan ekonomik sorunların konuşulması ve çözüm önerilerin sunulması için düzenlenen, moderatörlüğünü Ahmet Sapa'nın yaptığı programa İktisat Uzmanı Muhammed Hanifi Yağmur ve Yazar Musa Bayoğlu ile Abdullah İmamoğlu konuşmacı olarak katıldı.

İslam'ın iktisat ile alakalı kendine has beşerî ideoloji ve diğer dinlerden ve nizamlardan çok farklı bir anlayış ortaya koyduğunu belirten Yazar Musa Bayoğlu, şu an sadece faiz ve zekat ile ilgili konuşulmasının yetersiz olduğu toplumsal alanda mülkiyet, ticaret, devlet gelirleri, para sistemi, şirketleşme, caiz olmayan mülk edinme sistemleri gibi konuların da İslam'ın çözüm önerileri kapsamında konuşulması gerektiğini dile getirdi.

İslam'ın salt teorik bir din olmadığını, tatbik edildiğinde rahmet ve şifa olacağını ifade eden Yazar Abdullah İmamoğlu, "Tatbik edildiğinde İslam ümmetinin müreffeh bir hayat standardına ulaştığını görüyor ve okuyoruz. Yakın tarihte Osmanlı Devleti'nde tarihi boyunca enflasyonun artmadığını ve en fazla 1,3 civarında olduğunu görüyoruz. Ömer bin Abdülaziz döneminde de tatbik edilen İslami iktisadi sistemin topluma huzur, mutluluk ve ekonomik bir rahatlık getirmiştir." şeklinde konuştu.

Sunulan çözümlerin İslam'ın uygulandığı bir düzende uygulanabileceğini, istenilen sonucu elde etmenin buna bağlı olduğunu söyleyen Muhammed Hanifi Yağmur, "Bu uygulamalar bireylerin eliyle değil devletler tarafından uygulamaya konulmalıdır." dedi. (İLKHA)