Ağrı’da yol açma çalışması 2 bin 300 rakımlı köylerde sürüyor

Olumsuz hava koşulları nedeni ile ulaşıma kapanan yolların yeniden trafiğe açılması için Ağrı İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Ekleme: 29.01.2022 21:20:10 / Güncelleme: 29.01.2022 21:20:10 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kent genelinde olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü çetin geçen kış mevsimi nedeni ile yolları kapalı köy yollarının Ağrı İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, yüksek rakımlı dağ köylerinin yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Tipi ve fırtınadan dolayı yolu ulaşıma kapanan merkeze bağlı Sarıharman (Açme), Soğan (Soğana), Başçavuş (Şeko), Gümüşyazı (Sırdo), Çukuralan (Hêlıksan) ve Bölükbaşı grup köy yolunda, gece saatlerinde yol açma çalışması yapan Ağrı İl Özel İdaresine bağlı ekipte görevli kepçe operatörü Mustafa Çelik, çok zorlu şartlarda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Yaklaşık 2 bin 300 rakımda yol açma çalışması yaptıklarını belirten Çelik, "Bulunduğumuz bölge merkeze 36 kilometre uzaklıkta. Grup köy yolumuz. Bu yolda yaklaşık 16 köyümüz var. Bu bölge çok sarp bir arazi. Operatör açısından kesinlikle hata kabul etmeyen bir yol ve yaklaşık 24 saattir bu yolu açmak için çalışıyoruz. Ayrıca Ağrı’nın farklı köy yollarında 81 iş makinası ve 92 personelle çalışmalarımız sürüyor.  Yaklaşık 15 ila 16 gündür yoğun kar yağışı oluyor. Yağış ve tipiden dolayı köy yollarımız sürekli kapanıyor. Ekip olarak çok yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Köy yollarımızı ulaşıma açmak için mücadele ediyoruz. Köy yollarını açtığımız zaman köylünün gözündeki o mutluluk, o heyecan bizi daha da motive ediyor. Köyümüze şu anda yaklaşık 500 metre bir mesafemiz kaldı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar