Bitlis'in 13 mahallesinde karla mücadele çalışması sürüyor

Aralıklarla devam eden kar yağışıyla birlikte Bitlis Belediyesine bağlı ekipler, kent merkezinde ana ve ara arterlerde yol açma ve genişletme çalışmasını sürdürüyor.

Ekleme: 28.01.2022 14:50:07 / Güncelleme: 28.01.2022 14:50:07 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis’te günlerdir etkili olan kar yağışının vatandaşların yaşamını olumsuz etkilememesi için belediye ekipleri, karla mücadeleyi sürdürüyor.

Bitlis Belediyesi karla mücadele ekipleri, karla mücadele çalışmaları kapsamında il merkezindeki cadde ve sokakları iş makineleri yardımıyla temizlerken, 13 mahallede mahalle yollarının ulaşıma açık tutulmaya çalışılıyor.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak oluşturulan 80 kişilik karla mücadele ekibi, 2 greyder, 18 kepçe, 8 adet kazıcı ve yükleyici, 2 kar savurma, 2 tuzlama ve kar küreme aracı, 7 binek araç ve 5 kamyon ile 13 mahallede çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Konu Hakkında açıklamalarda bulunan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, tüm imkanlarıyla karla mücadele çalışmasını yürüttüklerini ifade etti.

Tanğlay, "Karla mücadele ekiplerimiz, şehir merkezinde iş makineleri ile kar temizleme ve don olayından vatandaşlarımızın zarar görmemesi için tuzlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Bitlis Belediyesi olarak, tüm imkanlarımızı vatandaşlarımızın huzur ve refahı için seferber ettik. Çok şükür bugüne kadar karla mücadele ekiplerimizin özverili çalışmaları sayesinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Karla mücadele çalışmalarında gece gündüz demeden özverili çalışan tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)