Gaziantep Valisi Gül’den “su baskını ve çığ” uyarısı

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte kar yağışının ardından artması beklenen hava sıcaklıklarıyla birlikte meydana gelebilecek sel, su baskını ve çığ düşmesi gibi olaylara karşı vatandaşları uyardı.

Ekleme: 27.01.2022 11:25:08 / Güncelleme: 27.01.2022 11:25:08 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep’te günlerdir devam eden ve günlük hayatı olumsuz etkileyen kar yağışının ardından bugün itibariyle havanın tekrar ısınması bekleniyor.

İlgili kurum yöneticileri ile 112 Kriz Koordinasyon Merkezi’nde, karla mücadelede kentteki son durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gül, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Kentte bugün öğleden sonra havanın ısınmaya başlayacağını bildiren Gül, vatandaşlardan eriyen karlardan dolayı bodrum kat ve benzeri yerlerde su baskınlarına karşı tedbirlerinin gözden geçirmelerini istedi.

Gül, “Menfez, köprü ve benzeri yapıların ağzını kapatacak malzemeleri atmayalım. Kırsal mahallelerde de çığ riskine karşı duyarlı olalım. Karla mücadeleyi hayırlısıyla kazasız belasız atlatırsak ilkbaharla birlikte rahmet ve bereketini görürüz. Özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)