Siyonist işgal rejimi, bölgedeki gerilimi fırsat bilerek Ukrayna'daki Yahudileri göçe zorluyor

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimi fırsat bilen siyonist işgal rejiminin, Ukrayna topraklarında yaşayan binlerce Yahudi'yi, Filistin topraklarına göç etmeleri için ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Ekleme: 27.01.2022 09:40:08 / Güncelleme: 27.01.2022 09:40:08 / Güncel
Destek için 

Etiyopya asıllı sözde Aliyah (Yahudi göçü) ve Entegrasyon Bakanı Pnina Tamano-Shata, Ukrayna Yahudilerinin işgal altındaki Filistin topraklarına gelecek olmalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Bu Yahudilerin israillilerin kalbinde özel bir yeri var." dedi.

Diaspora İşleri sözde Bakanı Nachman Shai ise "Ukrayna'daki Yahudi cemaatinin liderliğiyle geniş çaplı temaslarda bulunuyorum. Onlara yardım etmek için ahlaki bir sorumluluğumuz var. Konuyu çok iyi inceliyoruz. Onları manevi ve ekonomik olarak desteklemeye odaklanıyoruz ve gelişmelerin nasıl gelişeceğini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Yahudilerinin büyük bir kısmı, Rusya ile Ukrayna arasında gerilimin yaşandığı ülkenin doğusundaki tampon bölgelerde yaşıyor.

Geçen yıl 3 bin 80 Ukraynalı Yahudi, işgal altındaki Filistin topraklarına göç etmişti.

2019'da Devlet Başkanı seçilen Vladimir Zelenski de dahil olmak üzere Ukrayna'da şu anda yaklaşık 50 bin Yahudi bulunuyor. İşgal altındaki Filistin topraklarında ise yaklaşık yarım milyon Ukrayna kökenli Yahudi yaşıyor.

Ukrayna kökenli Yahudiler arasında eski sözde Başbakanlar Levi Eşkol ve Golda Meir de yer alıyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarına Ukrayna'dan en büyük göç, 300 bin kişi ile 1989'da Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra yaşandı. Bunların arasında binlerce doktor ve mühendis bulunuyordu. (İLKHA)