Zahir Cebbarin: Bu açık bir mesajdır, halk esirlere destek vermek için harekete geçecektir.

HAMAS Siyasi Büro üyesi ve Hareketin Şehitler, Esirler ve Yaralılar Dosyası sorumlusu Zahir Cebbarin, yaptığı açıklamada esirlerin kırmızı çizgileri olduğunu ve halkın destek vermek için harekete geçeceğini ifade etti.

Ekleme: 26.01.2022 11:50:07 / Güncelleme: 26.01.2022 11:50:56 / Dünya
Destek için 

Katıldığı bir TV programında HAMAS'ın ve Filistin halkının esirlere bakışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cebbarin, "Esirler konusu kırmızı çizgimizdir. İşgal zindanlarındaki esirleri yalnız bırakmayacağız bilakis onların mücadelelerini dışarıya taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu açık bir mesajdır, halk bütün organlarıyla esirlere destek vermek için harekete geçecektir." diyen Cebbarin şunları kaydetti:

Esirler Filistin halkının tacının incisidir. Biz direniş mensupları olarak onların davalarını birleştirici bir dava olarak görüyoruz. Bütün ihtilaflarımızı arkada bırakıp esirlerimizin arkasında birleşiyoruz.

Konuşmasının devamında işgalci siyonist rejimin Kudüs Kılıcı Savaşı'nda zafer kazanan Filistin halkının imajını yıpratmak amacıyla esirlere yüklendiğini, onları sıkıştırmaya başladığını, idari tutuklamaları arttırdığını ifade eden Cebbarin, idari tutukluluk meselesinin gündemlerinde olduğunu, bu insanlık dışı uygulamanın önüne geçmek için çalıştıklarını, bu konuda verilen mücadelenin stratejik bir mücadele olduğunu ve esirlerin kazanacağını belirtti. (İLKHA)