Hazreti Adem ve Havva'ya hakaret eden sözde sanatçıya Bitlis'ten tepki

Birçok STK'yı bünyesinde barındıran Medeniyet Platformu, Hazreti Adem ve Havva'ya hakaret eden sözde sanatçı Sezen Aksu ile ilahiyatçı Cihat Kısa'ya tepki gösterdi.

Ekleme: 25.01.2022 11:40:13 / Güncelleme: 25.01.2022 12:05:21 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Açık alanda yapılması planlanan ve duyurusu yapılan abasın açıklaması, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cihat Kısa ile sözde sanatçı Sezen Aksu'ya tepki göstererek, yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı.

Şahin, son zamanlarda hemen hemen her kesimden dinimiz İslam'a, kitabımız Kur’an-i Kerime, Peygamberlerimize ve kutsal değerlerimize pervasızca ve ahlaksızca yapılan saldırıları kınadıklarını ifade etti.

Devlet, bu saldırılara daha ne kadar sessiz kalacak

Şahin, "'Binmişiz bir alamete gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e' diye devam eden şarkısındaki bu sözler ile sözde sanatçı Sezen Aksu, ilk insan ve ilk Peygamber ve beşerin babası olan Hazreti Adem ve Hazreti Adem Peygamberin eşi, insanlığın annesi Hazreti Havva validemize dil uzatacak kadar hadsizleşmiştir. Sözde sanatçı, dini ve manevi değerlere saldırarak şöhret peşinde koşmayı kendine bir marifet saymaktadır. Sorsan kendilerini en iyi ve en dürüst hatta kalbi temiz Müslüman olarak tanıtan bir takım hokkabaz tipler; zaman zaman Kur’an’a, Peygamberlere, kitaplara, din ve diyanete dil uzatmaktan geri durmuyorlar. Hemen belirtelim ki; insanlığın inançlarını hedef almak özgürlük değil, küstahlıktır. Hazreti Adem'e ve Hazreti Havva'ya hakareti sanat zannetmek, öyle büyük bir rezilliktir ki hadise karşısında 'utanmak' kelimesi namütenahi bir utanç ifadesidir. Devlet, tapusunda dedemiz Alparslan'ın İslam mührünü taşıyan Anadolu'da Hazreti Meryem'e ve Havva'ya sövmeye daha ne zamana kadar sessiz kalacak?!" dedi.

Değerlerimize yapılan saldırıları kabul etmiyoruz

"Hiç kimse, hiç kimsenin dinine, hükümlerine ve kutsallarına hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır da." diyen Şahin, şunları söyledi:

"İnancımız, farklı olabilir. Fikirlerimiz karşıt görünebilir. Ama çok temel bir ortaklığımız var; biz insanız ve dünyada birlikte yaşıyoruz. Biz insanız, elbette inanacağız. Biz insanız, elbette insan onurunu savunacağız. Biz insanız, en kesin şekilde söylüyorum ki inancımızı ve değerlerimizi koruyacağız. İnanca ve değerlere savaş açanlara, kutsallarımıza hakaret edenlere karşı dayanışmayı güçlendireceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz. Biz buradan bir konunun altını kalın çizgiyle çizmek istiyoruz. Bütün dünya duysun ki; bizim için Hazreti İsa da Hazreti Musa da hülasa Hazreti Adem’den Hatemül Enbiya Hazreti Muhammed’e (Sallallahu Aleyhi Vesselem) bütün Peygamberler kutsaldır, haktır, sataşmadan dahi muaftırlar. Çünkü onlar, insana onuru ikram, insanlığa felahı imkân haline getirmek için yaşadılar, yaşattılar ve hakikati, doğruyu yaydılar. Bu nedenle değerlerimize ve insanlığın atası ilk Peygamber Hazreti Adem ve Havva Annemize, Hazreti İsa ile Hazreti Meryem annemize dil uzatan Sezen Aksu'yu, Cihat Kısa’yı ve onlar gibi düşünen ve hareket edenleri kınıyoruz. Bu sözde sanatçı ve ilahiyatçı hocayı toplumdan özür dilemeye davet ediyoruz. (İLKHA)