Gaziantep'te karla mücadele çalışmaları havadan takip ediliyor

Gaziantep'te bir hafta boyunca etkili olması beklenen kar yağışının ardından başlatılan çalışmalar devam ederken, karla mücadele çalışmaları havadan destekli yapılıyor.

Ekleme: 25.01.2022 11:40:12 / Güncelleme: 25.01.2022 11:40:12 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kentte bir haftadır etkili olan kar yağışının ardından başlatılan kar temizleme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kar yağışı sonrası yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek ve yollardaki son durum havadan destekli karla mücadele çalışmaları yapılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ait polis helikopteri ile kapalı yollar başta olmak üzere yollardaki son durum ve yollarda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar tespit edilerek anında müdahale ediliyor.

Kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, karla mücadele çalışmaları da aralıksız sürüyor. Kar yağışı sonrası özellikle otoyollar, ana yollar, caddeler, sokaklar ve köy yollarının açık tutulması için çalışmalar devam ediyor.

Polis helikopteri, kapanan yollar ile oluşması muhtemel sıkıntıları anlık olarak ilgili ekiplere iletirken, ekipler de yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için belirtilen alanlarda çalışma yapıyor.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen helikopter ile 112 Kriz Yönetim Merkezi'nde Vali Davut Gül başkanlığında, ilimiz genelinde karla mücadele ve trafikle ilgili tespitler yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen helikopter ile çekilen görüntülerde de görüldüğü üzere, şehrimizdeki tüm ana arterler trafiğe açık durumda.” denildi.

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle uçak seferlerinin iptal edildiği kentte uçuşlar dünden bu yana tekrar başlatıldı.

Ayrıca, öğleden sonra yoğun kar yağışının beklendiği kentte önlemler artırılırken, sürücülerden zorunluk olmadıkça araçlarıyla trafiğe çıkılmaması yönünde uyarılar yapılıyor. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar