İstanbul'da kar yağışı sonrasında trafikte yoğunluk yaşanırken toplu taşımalarda yer bulunamıyor

Öğle saatlerinden itibaren İstanbul'un Avrupa Yakasında etkili olan ve şu saatlerde Anadolu yakasında da başlayan yoğun kar yağışı ve tipi sonrasında ciddi trafik yoğunluğu yaşanırken toplu taşıma araçlarında ise yer bulunamıyor.

Ekleme: 24.01.2022 20:35:19 / Güncelleme: 24.01.2022 20:44:11 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu mega kentte araçlar adeta buz pistine dönen yollarda ilerleyemezken ana yollara çıkan araçlar ise görüş mesafesinin de düşmesi ile birlikte yol alamadı.

Saat 16.00'dan bu yana devam eden trafik yoğunluğu Edirne istikametine doğru hala etkisini sürdürüyor. Öte yandan Kuzey Marmara Otoyolu, Arnavutköy, Kayaşehir, Başakşehir ve Beylikdüzü istikametinde de ciddi trafik yoğunluğu yaşanıyor.

İstanbullular, iş çıkış saati ile birlikte eve gitme yolculuğu için toplu taşımalara akın ederken birçok hatta otobüs seferlerinin iptal edilmesi ile birlikte metro ve metrobüs hatlarına yöneldi. Bu durum ciddi yoğunluğa sebep olmakla birlikte vatandaşların saatlerce beklemesine ve adeta balık istifi gibi seyahat etmelerine neden oldu.

Araçlarını işyerinde bırakmak veya yola devam edemediği müsait bir yerde bırakmak zorunda kalan vatandaşlar da toplu taşıma ile eve ulaşmaya çalıştı. Kimi vatandaşlar ise yola yürüyerek devam etmek durumunda kaldı.

Beylikdüzü yönünse sefer yapan Metrobüsler ise yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Saadetdere durağı sonrasında yola devam edemedi.

Öte yandan yolların temizlenmemesine tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, yoların durumunu gösteren video ve fotoğraflar çekerek #İBBçalışmıyor #TuzYokTuz hastag'ları ile paylaştı.

Bazı vatandaşlar ise beyaz masaya yazdıkları mesajlara cevap verilmemesine yönelik ekran alıntısı alarak İBB yönetimini eleştirdi. (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar