Kremlin sözcüsü ABD ve NATO'yu suçladı!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'daki gerilimi artıranın Rusya'nın eylemleri değil; NATO'nun Avrupa'nın doğusuna takviye güçler konuşlandıracağı şeklindeki açıklamaları olduğunu öne sürdü.

Ekleme: 24.01.2022 16:32:25 / Güncelleme: 24.01.2022 16:34:43 / Dünya
Destek için 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ve Rusya arasında tırmanan gerilime dair açıklamalarda bulundu. Peskov, ''(Ukrayna'da) gerilim, ABD ile NATO'nun enformasyon alanındaki somut eylemleri yüzünden tırmanıyor" dedi.

''BU GERİLİM SEBEBİ ABD VE NATO'DUR''

Batılı ülkelerden art arda gelen Ukrayna adımları ardından gündemi değerlendiren Peskov, "NATO'nun (Doğu Avrupa'daki) güçlerini artıracağına, güçlerini ve teçhizatını buraya kaydıracağına ilişkin açıklamalarını görüyoruz" ifadelerini kullanarak, "Dikkatinizi çekmek isterim ki bunlar, Rusya'nın yaptıkları yüzünden gerçekleşmiyor. Bunların hepsi (bu gerilim), NATO ile ABD'nin yaptıkları yüzünden, onların yaydıkları bilgiler yüzünden yaşanıyor" vurgusunu yaptı.

Açıklamalarına devam eden Peskov, Ukrayna'nın doğusunda hükümet güçleri tarafından askeri bir çatışma çıkarılması olasılığının şimdiye dek görülmediği kadar yüksek olduğu uyarısını da yaptı.

kaynak: SonDakika